Meer lucht en minder vastzittend slijm met PEP-therapie

vader en zoon spelen vliegtuigje

De voordelen van PEP-therapie

Als zorgprofessional in de luchtwegzorg ziet u veel patiënten met  chronische longaandoeningen in uw praktijk of ziekenhuis. Van mensen met COPD tot mensen met taaislijmziekte (cystic fybrosis). Deze mensen krijgen vaak veel medicijnen voor hun aandoening. Met PEP-therapie heeft u een oplossing in handen die er zonder extra medicijnen voor zorgt dat uw patiënt met vastzittend slijm minder exacerbaties krijgt, het minder benauwd heeft en beter op de been blijft. Bovendien worden de ademspieren getraind. Via Mediq kan uw patiënt thuis snel starten met PEP-therapie.

  • Wij leveren een groot assortiment PEP-apparatuur bij u thuis

  • Geschikt voor mensen vanaf 4 jaar

  • Kan elke dag worden gebruikt, voor zo lang als nodig. Ook preventief

  • Geen extra medicatie nodig

  • PEP kan worden gebruikt in combinatie met een vernevelaar

PEP combineren met een vernevelaar

PEP-therapie is een uitstekende behandeling voor mensen die verneveltherapie krijgen en wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken voor hun luchtwegklachten. PEP behandeling helpt om het vastzittende slijm weg te krijgen en ontstekingen te voorkomen. Ook voor verneveltherapie kunt u bij ons terecht.

Snelle start met een voorraad in uw praktijk

Mediq biedt een ruim assortiment reguliere en gespecialiseerde PEP-apparatuur en toebehoren. Zoals PEP-maskers, PEP-mondstukken en toebehoren. U kunt kosteloos een voorraad PEP-apparaten in uw praktijk opslaan. Dat biedt gemak en scheelt kostbare tijd. Uw patiënt kan meteen met de PEP-therapie starten en hoeft niet  bij u terug te komen voor een uitleg. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor een kosteloos depot te bespreken.
patient is op bezoek bij een huisarts die uitleg geeft over peptherapie

PEP-therapie voorschrijven

U wilt uw patiënt zo snel en zo goed mogelijk helpen, zodat iemand zich minder patiënt voelt. En meer mens. Mediq ondersteunt u hierbij. In een paar stappen zorgen we ervoor dat uw patiënt zo snel mogelijk thuis zelf het PEP-apparaat kan gebruiken. U schrijft PEP-therapie gemakkelijk online voor door direct op onderstaande link te klikken. De fysiotherapeut die de PEP-behandeling opstart, geeft een instructie aan uw patiënt over gebruik, hygiëne en onderhoud van het apparaat. Voor 17.00 uur besteld, is de volgende dag in huis. Of u geeft de apparatuur meteen mee aan uw patiënt vanuit uw eigen depot. Uw patiënt kan het PEP-apparaat gebruiken.

PEP-RMT voor mensen met een laag instructiebesef

Heeft uw patiënt een laag instructiebesef? Bijvoorbeeld een jong kind of iemand met een ernstig meervoudige beperking (EMB)? Dan is de PEP-RMT-set heel geschikt (Respiratory Muscle Trainer). Uw patiënt krijgt een PEP-masker op en hoeft niet via een mondstuk in- en uit te ademen. Het normale ademhalingspatroon volstaat waardoor er geen instructie nodig is.

De voordelen van PEP-therapie via Mediq

•    Uw patiënt met vastzittend slijm, bijvoorbeeld door taaislijmziekte of COPD, is minder benauwd
•    Breed assortiment PEP-apparaten
•    Snelle start met een voorraad PEP-apparatuur in uw praktijk
•    Voor 17.00 uur besteld, volgende dag in huis
•    Combinatietherapie PEP en verneveling mogelijk

Onze dienstverlening is snel en professioneel

Mediq heeft al vele jaren ervaring met het ondersteunen van patiënten met luchtwegaandoeningen, het leveren van medische apparatuur en alle toebehoren. Onze dienstverlening is snel en professioneel en ons assortiment is breed. We leveren de PEP-apparatuur en toebehoren bij uw patiënt thuis of via de depots bij fysiotherapiepraktijken waar we mee samenwerken.