Zorgprogramma Wondregie 

Mediq Wondregie
Samen de regie over effectieve wondgenezing

Jaarlijks hebben zo’n 500.000 Nederlanders te maken met complexe wonden die intensieve en vaak pijnlijke behandelingen vereisen. En die de kwaliteit van leven verlagen als een wond langzaam of niet goed geneest. Daarom is er nu Mediq Wondregie, een uniek zorgprogramma dat wondconsulenten en wond- en wijkverpleegkundigen ondersteunt bij het behandelingsproces. Van de eerste signalering tot en met de genezing van de wond.

  • Actieve educatie en nascholing voor verhoging van kennis en vaardigheden

  • Doelmatiger werken volgens een helder protocol

  • Een efficiëntere inzet van materialen

  • Een snellere start van de wondbehandeling door een goede regionale afstemming

Bekijk deze video voor meer informatie over Mediq Wondregie

Mediq voorschrijfsysteem
Medische hulpmiddelen voorschrijven

Een patiënt voor wondregie meldt u eenvoudig en snel aan via ons voorschrijfsysteem. Alle benodigde wondmaterialen voor uw patiënt bestelt u hier. 

Een pilot in samenwerking met zorgverzekeraars* laat zien dat een complexe wond door inzet van Mediq Wondregie tot zes weken sneller kan genezen. Naast gezondheidswinst levert dit forse tijds- en kostenbesparing op. De sleutelbegrippen zijn multidisciplinair samenwerken, protocollair werken en deskundigheid bevorderen. Uitgangspunt is uitgebreid diagnostisch onderzoek. Daarna wordt een passend behandelplan gestart en volgens protocol uitgevoerd.

*bron: Pilot CZ. “Andere werkwijze brengt opvallende versnelling in genezing complexe wond.”

Mediq WondRegie
Wondregie
Registratiesysteem en app

Samenwerking is nu nóg makkelijker en overzichtelijker geworden dankzij een digitaal portaal en een gebruiksvriendelijke app. Hiermee registreert en bestelt u wondmaterialen eenvoudig via één inlog. U kunt snel en veilig patiëntendossiers bijhouden. En u krijgt inzicht in geanonimiseerde managementinformatie. Hiermee kunt u gericht sturen op de kwaliteit en kosten van zorg. Met de app kunnen verpleegkundigen ter plekke foto’s maken van de wond en toevoegen aan het dossier. Deze functionaliteit is speciaal voor onze partners in Wondregie.