Zo maakt wondconsulent Liesbeth tijd voor aandacht

trotse portretfoto Liesbeth Horst
Wondregie

“Wondregie ondersteunt mij zodat ik de beste zorg kan bieden aan mijn cliënten.”

Als wondconsulent bij thuiszorgorganisatie Internos Thuiszorg werkt Liesbeth al sinds 2017 met het Wondregie programma van Mediq waarin zorgprofessionals van verschillende disciplines samenwerken. “Voor mij staat de beste zorg voor mijn cliënten voorop en Wondregie helpt mij hierbij door de juiste ondersteuning te bieden, vanaf de eerste signalering tot en met de wondgenezing.”

“Samenwerking en kennisdeling zorgen voor een snellere start van de wondbehandeling.”

“Binnen het Wondregie programma werk ik samen met veel professionals, zoals huisartsen en specialisten in het ziekenhuis, waaronder wondspecialisten. Ook zorgprofessionals met minder expertise op het gebied van wondbehandeling kunnen op mijn advies en ondersteuning rekenen. Wondregie zie ik als een samenwerkingsplatform dat het mogelijk maakt om een multidisciplinair plan te maken dat gericht is op de cliënt. Dit bevordert het sneller en adequaat handelen.”

Meer aandacht start met Wondregie

“Door het werken met het Wondregie programma kunnen professionals de juiste aandacht geven aan de cliënt. Ik neem uitgebreid de tijd om alles uit te leggen: wat ik doe en hoe we de wond gaan behandelen. Het zorgt voor een band met hen en ik kan beter begrijpen wat er speelt en wat zij nodig hebben. Wondregie ondersteunt mij hierin. Het programma biedt deskundige hulp bij complexe wonden. Het zorgt er zo voor dat de behandeling van mijn cliënten sneller verloopt én beter wordt, wat voor mij erg belangrijk is. De efficiëntie leidt tot lagere kosten.”

“Door het behandelproces continu te verbeteren behaal ik het beste resultaat voor mijn cliënt.”

“Ik ben vooral positief over het feit dat Wondregie zich richt op het verbeteren van de zorg. Het programma geeft mij meer inzicht in mijn eigen aanpak. Het is namelijk niet alleen belangrijk om te weten hoe je wonden behandelt, maar ook om te begrijpen waarom de ene behandeling beter gaat dan de andere. Zo kan ik het behandelproces continu blijven verbeteren en het beste resultaat behalen voor mijn cliënt. Daarnaast wordt door middel van de managementinformatie vanuit het Wondregie programma duidelijk hoeveel geld er wordt uitgegeven aan materialen en hoeveel behandelingen er zijn uitgevoerd. Dit zorgt voor meer inzicht en uiteindelijk ook kostenbesparing door het efficiënter inzetten van materialen.”

Bent u ook benieuwd hoe Wondregie in uw regio kan bijdragen bij een effectieve wondbehandeling?

Aandacht doet wat met je

Zorg verlenen begint met aandacht. Aandacht voor de mens achter de patiënt of collega. Maar tegenwoordig lijkt het alsof er alleen aandacht kan zijn als er tijd over is. De impact van aandacht is opmerkelijk. Het versnelt herstel. Vermindert klachten. Vergroot weerstand. Houdt scherp. Geeft rust. En maakt sterker. Aandacht doet meer dan we denken. Of je het nou geeft of ontvangt, aandacht maakt ons meer mens. Daarom doen wij alles voor meer aandacht in de zorg.