Extra steun en bewegingsvrijheid

Speciale hulpmiddelen

Ons assortiment speciale hulpmiddelen bij stomazorg bestaat uit:
  • Steunbandages en steunbroeken
  • Locus broekbandafhouders
  • Stomacaps
  • Gore-Tex filtermembraam
  • Opvulmiddelen
 Stoma accessoires

Steunbandages

Gordeltjes en fixatiebanden houden het stomamateriaal op zijn plaats. Een gordeltje is een verstelbaar elastisch bandje van ongeveer 2,5 cm breed en een fixatieband is een steunband van 10 cm breed. Een steunband is een open- of dichtgeweven band van elastisch katoen. Deze gebruikt u om een breuk of prolaps te voorkomen of bij het sporten ter ondersteuning en bescherming van de stoma.

Stoma steunband

Steunbroeken

Een steunbroek is van elastisch materiaal en kan uw dagelijkse werkzaamheden of lichamelijke inspanningen vergemakkelijken. Deze wordt na een operatie gebruikt om steun aan het onderlichaam te bieden of speciaal aangemeten bij mensen met een grote, gecompliceerde breuk bij de stoma. Onze klantenservice adviseert u graag over de mogelijkheden en kosten.

Locus

Een Locus-broekbandafhouder biedt extra ruimte tussen uw stoma en broekband of rokband. Dit voorkomt beknelling van de stoma. Zo bent u zich minder bewust van uw stoma en kunt u zich vrijer bewegen.

Stomacap

Bij bepaalde lichamelijke inspanningen kan uw stoma bekneld raken. De stomacap is een beschermkapje dat dit helpt te voorkomen. Zo kunt u activiteiten zoals autorijden en sporten comfortabel blijven doen. De cap wordt gedragen in combinatie met een steunbandage.

Goretex filter membraam

Gaat u zwemmen of baden? Dan is het raadzaam om uw filter af te plakken met een Gore-Tex filtermembraam. Dit is een sticker die zorgt dat geen water in uw zakje komt. De gassen kunnen wel naar buiten ontsnappen.

Opvulmiddelen

Door littekens, plooien en oneffenheden te egaliseren, zorgt u dat de huidplaat goed aansluit. Hiervoor zijn huidplaten, opvulringen, aandrukringen en pasta’s verkrijgbaar. Huidplaten bieden bescherming tegen irritatie die wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld lekkages of agressieve stoffen uit de stoma. Ze hechten op alle soorten huid en kunnen ook op een vochtige, geïrriteerde huid geplakt worden. Opvulringen worden gebruikt om de huid rond de stoma goed af te sluiten en te beschermen tegen bijvoorbeeld agressieve stoffen. Ook kunnen ze een plooi of kuiltje naast of onder de stoma opvullen, zodat het stomamateriaal goed aansluit.