Al ruim 20 jaar leverancier van sondevoeding

Man met sonde ontvangt verpleegkundige instructie bij sondevoedingspomp

Wat is sondevoeding?

Sondevoeding is een vloeibare voeding die via een dunne slang direct in de maag of in de darmen terechtkomt. Zo kunnen mensen die niet op een gewone manier kunnen eten of drinken voeding krijgen. Kunt u niet eten en is er kans dat u te veel afvalt? Dan biedt sondevoeding uitkomst. Sondevoeding wordt gebruikt als aanvulling op normale voeding of om normale voeding te vervangen.

  • Uw voedingstherapie in vertrouwde handen

  • Vergoeding via alle zorgverzekeraars

  • We leveren al ruim 20 jaar sondevoeding

Vrouw zit op bank en gebruikt tablet

Sondevoeding bestellen

Uw sondevoeding bestelt u eenvoudig in onze webshop. In het inlogscherm kiest u voor ‘Tefa’. Daarna logt u in met uw Mediq-account. Op werkdagen voor 17.00 uur besteld? U heeft uw sondevoeding de volgende dag in huis. Met een voorschrift van uw arts of diëtist kunt u voor een maand voorraad bestellen. Alle zorgverzekeraars vergoeden sondevoeding die u bij Mediq bestelt.

Man en vrouw zitten in auto en lezen een routekaart

Op reis met medische voeding

Gaat u op reis? Dan is het verstandig om een aantal zaken vooraf te regelen. Onze klantenservice helpt u graag aan een verklaring voor medische voeding die u aan de douane kunt laten zien. Verder is het belangrijk dat u op tijd genoeg voeding bestelt om mee te nemen. Blijft u in Nederland? We leveren uw medische voeding ook op uw Nederlandse vakantieadres.

"Wat ik bij Mediq heel prettig vind, is dat je meteen geholpen wordt als je belt."

Jorien Mulder

Ouder echtpaar gebruikt tablet om online te bestellen
Meer informatie over

Patiëntenverenigingen 

Wilt u meer weten over sondevoeding of contact met lotgenoten? In Nederland bestaat een groot aantal patiëntenverenigingen en stichtingen. Hieronder hebben we er een paar voor u op een rij gezet.