Al ruim 20 jaar leverancier van sondevoeding

Moeder en kind zijn samen aan het spelen

Wat is sondevoeding?

Sondevoeding is een vloeibare voeding die via een dunne slang direct in de maag of in de darmen terechtkomt. Zo kunnen mensen die niet op een gewone manier kunnen eten of drinken voeding krijgen. Kunt u niet eten en is er kans dat u te veel afvalt? Dan biedt sondevoeding uitkomst. Sondevoeding wordt gebruikt als aanvulling op normale voeding of om normale voeding te vervangen.

  • Ruim 20 jaar ervaring in het bezorgen van sondevoeding

  • Onze klanten beoordelen ons met een 8,5

  • Uw voedingstherapie in goede handen

Vrouw zit op bank en gebruikt tablet

Sondevoeding bestellen

Uw sondevoeding bestelt u eenvoudig in onze webshop. Daarna logt u in met uw Mediq-account. Op werkdagen voor 17.00 uur besteld? Dan heeft u uw sondevoeding de volgende dag in huis. Met een voorschrift van uw arts of diëtist kunt u voor een maand voorraad bestellen. Met uitzondering van VGZ vergoeden alle zorgverzekeraars sondevoeding die u bij Mediq bestelt.

Man en vrouw zitten in auto en lezen een routekaart

Op reis met medische voeding

Gaat u op reis? Dan is het verstandig om een aantal zaken vooraf te regelen. Onze klantenservice helpt u graag aan een verklaring voor medische voeding die u aan de douane kunt laten zien. Verder is het belangrijk dat u op tijd genoeg voeding bestelt om mee te nemen. Blijft u in Nederland? We leveren uw medische voeding ook op uw Nederlandse vakantieadres.

"Wat ik bij Mediq heel prettig vind, is dat je meteen geholpen wordt als je belt."

Jorien Mulder

Ouder echtpaar gebruikt tablet om online te bestellen
Meer informatie over

Patiëntenverenigingen 

Wilt u meer weten over sondevoeding of contact met lotgenoten? In Nederland bestaat een groot aantal patiëntenverenigingen en stichtingen. Hieronder hebben we er een paar voor u op een rij gezet. 

Veelgestelde vragen

Moet sondevoeding worden geschud voor gebruik?
Het is belangrijk de sondevoeding voorzichtig te schudden voor gebruik. Als er belletjes ontstaan in de zak, laat u de voeding even kort rusten voor toediening. Anders is er kans dat de voedingspomp alarm geeft.

Hoe lang kan ik sondevoeding bewaren?
Een ongeopende verpakking sondevoeding is houdbaar tot de vermelde houdbaarheidsdatum op de verpakking. Bewaar het op een koele droge plaats. Een geopende verpakking is maximaal 24 uur houdbaar. Onderstaand schema is een goede richtlijn voor de juiste houdbaarheid. Kijk ook naar het advies van de fabrikant op de verpakking.
 Verpakking / Toedieningswijze
Houdbaarheid / Aanhangtijd
 Verpakking aangesloten
 max. 24 uur
 Verpakking geopend, niet aangesloten
 max. 24 uur in de koeling
 Sondevoeding in container
 max. 8 uur, voor kinderen 4 uur
 Sondevoeding in poedervorm
 max. 4 uur
 Zelf samengestelde voeding
 max. 2 uur
 Zuigelingenvoeding  volg advies op de verpakking

Mag sondevoeding worden verwarmd?
Ja, u mag sondevoeding verwarmen. Het mag echter niet koken.

Hoe lang kan ik een verlenglijn voor een gastrobutton gebruiken?
Een verlenglijn (extension set) kunt u minimaal 1 en maximaal 2 weken gebruiken.

Hoe kan ik een vakantiepomp aanvragen bij Mediq?
U kunt hiervoor contact opnemen met uw behandelend arts of diëtist. Zodra wij de aanvraag van uw arts of diëtist hebben ontvangen, nemen wij contact met u op om een leveringsafspraak te maken. U ontvangt dan enkele dagen voor uw vakantie een tweede pomp.

Wij verzoeken u vriendelijk contact met ons op te nemen zodra u terug bent van vakantie. Wij komen de tweede pomp dan zo snel mogelijk ophalen. Kijk voor tips voor reizen met medische voeding in onze vakantiewijzer.

Wordt sondevoeding vergoed?
Als de sondevoeding en toebehoren zijn voorgeschreven door een arts of diëtist, dan wordt het in principe vergoed door uw zorgverzekeraar. Kijk op de website van uw zorgverzekeraar via welke leveranciers uw voeding vergoed wordt. Lees meer over vergoeding en het eigen risico.