Drinkvoeding: welke keuzes heeft u?

Vrouw eet samen met familie met dank aan medische voeding die in het eten verwerkt kan worden

Onderdeel van uw dagelijks eten

In overleg met uw behandeld diëtist of arts bent u gestart met het gebruik van medische voeding, drinkvoeding. Drinkvoeding is een aanvulling op wat u eet gedurende de dag, maar kan soms ook een volledige vervanging zijn. Met de drinkvoeding die u voorgeschreven heeft gekregen, krijgt u alle voedingsstoffen binnen die u nodig heeft om aan te sterken, in gewicht toe te nemen of juist gewicht, en daarmee spiermassa, te behouden.

Voor iedereen een passende drinkvoeding

Afhankelijk van hoe lang drinkvoeding voor u nodig is, wordt het een onderdeel van uw dagelijkse voedingspatroon. Toch kan dit als een behoorlijke uitdaging worden ervaren. Bijvoorbeeld wanneer de smaak of geur tegen gaat staan of wanneer u slikproblemen ervaart. Omdat de voedingstherapie belangrijk voor uw gezondheid is, ondersteunen we u dan ook graag bij het volhouden van uw therapie. Zo hebben we recepten beschikbaar en heeft u keuze uit een ruim assortiment.

Wist u dat er…

  • heel veel soorten drinkvoedingen en smaken zijn, maar aardbei de meest bestelde smaak is?
  • desserts en fruitmoesjes als drinkvoeding beschikbaar zijn?
  • ook drinkvoeding in poedervorm is? Deze kunt u bijvoorbeeld door gerechten verwerken?
  • halal gecertificeerde medische voeding beschikbaar is?
Glimlachende vrouw zit thuis op de bank en drinkt medische voeding uit een glas

Hoe houdt u de voedingstherapie gemakkelijker vol?

Variatie is belangrijk. Door smaken af te wisselen is het makkelijker om de drinkvoeding te blijven gebruiken zolang als dat het nodig is. Maar u kunt ook eens van vorm wisselen. Wanneer u bijvoorbeeld drinkvoeding in poedervorm gebruikt, kunt u deze door gerechten verwerken. Bijvoorbeeld door uw yoghurt, soepen of sauzen.

Wij denken graag met u mee

Weet u hoe lang u de voorgeschreven drinkvoeding moet gebruiken of hoe vaak u moet nabestellen? Is dit voor u niet duidelijk of bekend, uw diëtist of onze klantenservice staat voor u klaar. Ook denkt uw diëtist of onze klantenservice graag met u mee hoe u uw voedingstherapie zo goed mogelijk kan volhouden.