Absorberende materialen

Ons assortiment absorberende continentiematerialen

Absorberende materialen zijn incontinentieslips, inlegverbanden en onderleggers waarin urine of ontlasting wordt opgevangen. We hebben altijd een product voor u beschikbaar dat past bij de mate van incontinentie en zelfredzaamheid. 

Eendelige systemen

Dit zijn de materialen die bestaan uit één geheel: een absorberend verband met fixatie. Er is dus geen ondergoed of fixatiebroek nodig om het absorberende verband op de plek te houden. Eendelige systemen worden met plakstroken rondom de heupen en dijen vastgemaakt (slip en heupband) of worden als een onderbroek (pant) aangetrokken. Dit type absorberend continentiemateriaal is geschikt voor zwaar urineverlies of voor mensen die moeilijk zichzelf kunnen verzorgen.
Er zijn drie varianten van de eendelige systemen: 
 • Pants
  Voor matig tot zwaar urineverlies en licht verlies van ontlasting 
 • Plakslips
  Voor zwaar tot zeer zwaar urineverlies en/of verlies van ontlasting 
 • Heupband
  Voor zwaar tot zeer zwaar urineverlies en matig verlies van ontlasting

Tweedelige systemen

Dit zijn de verbanden die in het ondergoed of in een fixatiebroek worden gedragen en worden ook wel inleggers genoemd. Het verband wordt met behulp van een plakstrook of een fixatiebroek op zijn plaats gehouden. Dit type absorberend materiaal is vooral geschikt voor matig tot zwaar urineverlies of bij licht tot matig verlies van ontlasting. 

Er zijn drie varianten van de tweedelige systemen: 
 • Inlegger zonder plakstrook
  Voor matig tot zwaar urineverlies en licht tot matig verlies van ontlasting 
 • Inlegger met plakstrook
  Voor zeer licht tot matig urineverlies 
 • Inleggers speciaal voor mannen
  Voor licht tot matig urineverlies. Door de anatomische vorm sluit hij goed aan bij het mannelijk lichaam.  

Wasbare en wegwerponderleggers

In sommige situaties is het niet mogelijk om lichaamsgebonden continentiemateriaal te gebruiken. In dat geval kan er gekozen worden voor een onderlegger. Onderleggers worden niet in alle gebruikssituaties vergoed. Op deze pagina leest u meer over de vergoeding.

Continentiemateriaal bestellen

Uw artikelen bestelt u eenvoudig in onze webshop. In het inlogscherm logt u in met uw Mediq-account. Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u een e-mail ter bevestiging. Staat uw bestelling klaar om te verzenden? Dan ontvangt u een e-mail met de verzendgegevens en de verwachte bezorgtijd. Bestelt u op werkdagen voor 17.00 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag in huis.

Mediq en Pien helpen u graag verder

Wilt u meer weten over absorberend materiaal? Onze digitale continentie-collega Pien helpt u direct verder. Zij verschaft u veel nuttige informatie over absorberende producten.

Pien voor patiënten

Bent u patiënt en heeft u urineverlies of moeite met plassen?

Antwoord niet gevonden?

Zoekt u specifieke informatie over incontinentie hulpmiddelen en komt u er via Pien niet uit? Misschien vindt u het antwoord op uw vraag bij de veelgestelde vragen. Natuurlijk helpt ook onze klantenservice u graag.