Absorberende materialen

Het juiste en passende materiaal

Absorberende materialen zijn incontinentieslips, inlegverbanden en onderleggers waarin urine of ontlasting wordt opgevangen. We hebben altijd een product voor u beschikbaar dat past bij de mate van incontinentie en zelfredzaamheid. 

Eendelige systemen

Dit zijn de absorptie verbanden die bestaan uit 1 geheel en met plakstroken rondom de heupen of dijen worden vastgemaakt of worden gedragen als een onderbroek (pant). Dit type absorberende materiaal wordt gebruikt bij zwaar urineverlies of door mensen die moeilijk zichzelf kunnen verzorgen.

Pants
Voor matig tot zwaar urineverlies en licht verlies van ontlasting

Heupband
Voor zwaar tot zeer zwaar urineverlies en matig verlies van ontlasting

Plakslips 
Voor zwaar tot zeer zwaar urineverlies en/of verlies van ontlasting

Tweedelige systemen

Dit zijn de absorptie verbanden die met behulp van een plakstrook in het ondergoed of met een fixatiebroek worden gedragen en ook wel inleggers worden genoemd. Dit type absorberende materiaal wordt gebruikt bij matig tot zwaar urineverlies of bij licht tot matig verlies van ontlasting.

Inlegger met plakstrook
Voor zeer licht tot matig urineverlies

Inlegger zonder plakstrook
Voor matig tot zwaar urineverlies en licht tot matig verlies van ontlasting

Inleggers speciaal voor mannen
Voor licht tot matig urineverlies en door de vorm sluit deze goed aan bij het mannelijk lichaam.
 

Wasbare en wegwerponderleggers

Soms is het niet mogelijk om één van bovenstaande absorberende continentiematerialen te gebruiken. In die situaties kan de behandelend arts/verpleegkundige kiezen voor een wasbare of wegwerponderlegger. De onderlegger werkt absorberend en beschermt het bedlinnen, de matras en de stoel tegen alle vormen van incontinentie waarbij de bovenste laag zacht aanvoelt en huidvriendelijk is. 

Onderleggers worden echter niet in alle situaties vergoed door de zorgverzekeraars.  Op deze pagina leest u meer over de vergoeding.

Eenvoudig continentiemateriaal bestellen

Uw hulpmiddelen bestelt u eenvoudig in onze webshop. In het inlogscherm logt u in met uw Mediq-account. Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u een e-mail ter bevestiging. Staat uw bestelling klaar om te verzenden? Dan ontvangt u een e-mail met de verzendgegevens en de verwachte bezorgtijd. Bestelt u op werkdagen voor 17.00 uur? Dan heeft u uw bestelling de volgende dag in huis.

Mediq en Pien helpen u graag verder

Wilt u meer weten over absorberend materiaal? Onze digitale continentie-collega Pien helpt u direct verder. Zij verschaft u veel nuttige informatie over absorberende producten.

Pien voor patiënten

Bent u patiënt en heeft u urineverlies of moeite met plassen?

Antwoord niet gevonden?

Zoekt u specifieke informatie over incontinentie hulpmiddelen en komt u er via Pien niet uit? Misschien vindt u het antwoord op uw vraag bij de veelgestelde vragen. Natuurlijk helpt ook onze klantenservice u graag.