Storingen of ontregelingen

Wat kan ik doen bij een storing van mijn FreeStyle Libre of continue glucosesensor?

Een enkele keer kan de glucosesensor kapotgaan. De meeste glucosesensoren geven een alarm bij technische problemen of signaalverlies. Zorg ervoor dat u altijd een bloedglucosemeter bij de hand heeft voor het geval uw sensor een storing heeft.
  • Neem bij een storing contact op met de fabrikant van de sensor. Via de link hieronder kunt u de fabrikant van uw glucosesensor vinden. Klik vervolgens door op de sensor die u gebruikt en scrol naar beneden om de contactgegevens te vinden.
  • Natuurlijk kunt u ons ook bellen voor overleg. De medewerkers van de klantenservice zijn van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 08.30 - 17.30 uur via 088 - 888 94 50 of via ons contactformulier.
Vrouw controleert haar glucosewaarde op de glucosesensor in het zwembad

Ik wil tijdelijk stoppen met mijn glucosesensor, kan dat?

Sommige mensen willen tijdelijk stoppen met glucosesensor, bijvoorbeeld tijdens de vakantie of omdat ze niet continu geconfronteerd willen worden met hun glucosewaarden. Tijdelijk stoppen is mogelijk maar doe dit altijd in overleg met uw diabetesbehandelaar. Tijdens een vakantie kan een glucosesensor juist extra handig zijn. Vaak wijken de omstandigheden dan af van thuis en dan is het extra belangrijk uw bloedsuikers in de gaten te houden. Dat is met de glucosesensor makkelijker dan met een glucosemeter.

Behandelaar bespreekt diabetes plan met patient

Ik wil stoppen met FGM of CGM, kan dat?

U heeft gekozen voor een glucosesensor maar merkt dat het u niet oplevert wat u ervan verwacht, kunt u dan stoppen? Het is altijd mogelijk om te stoppen met de sensorbehandeling. Doe dit wel in overleg met uw diabetesbehandelaar. Wellicht kunt u samen met uw behandelteam onderzoeken waar u tegenaan loopt. Misschien zijn er wel eenvoudige oplossingen.

Hulp bij vragen

Wij hebben de belangrijkste veelgestelde vragen en antwoorden voor u verzameld op onze veelgestelde vragen pagina.