Petra Bouhuijzen

Mediq medewerker expert op het gebied van insulinepennenIk werk sinds 1989 als diabetesverpleegkundige. Ik ben begonnen in het Diabetes Centrum in Bilthoven en na allerlei fusies werk ik nu in het St. Antonius Ziekenhuis op zowel de locatie Utrecht als Nieuwegein.

Mijn achtergrond

Ik werkte destijds op de afdeling in de psychiatrie en deze afdeling werd gesloten. In die periode werd er op het terrein van Berg en Bosch gestart met het diabetescentrum. Mijn toenmalige echtgenoot had 4 jaar daarvoor diabetes gekregen dus leek het mij erg leuk deze groep mensen te begeleiden en ondersteunen.

Mijn zorgverlening

Wat voor mij erg belangrijk is in de zorgverlening, samen met de persoon met diabetes, een voor die persoon goede balans te vinden in een zo optimaal mogelijke regulatie en kwaliteit van leven. Kijken wat haalbaar is passend bij de persoon die voor je zit en meedenken over mogelijkheden in plaats van belemmeringen.

Mijn verwachtingen

Mijn verwachting voor de komende jaren is dat er steeds meer mogelijkheden komen op technologisch gebied. Denk aan bloedsuiker meten zonder te prikken, insulinepomp gekoppeld aan de sensor. Een valkuil hierbij zou kunnen zijn dat we ons gaan verliezen in grafieken, uitdraaien van pompen, sensoren en cijfers. Onze ondersteuning in het omgaan met diabetes, het een plek geven van deze chronische ziekte binnen het dagelijks leven blijft van groot belang.

Mijn rol binnen het expert team

Mijn aandachtsgebieden binnen het expert team liggen bij insulinepennen.