Mediq-medewerkers delen ervaring tijdens de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds

01 juni 2023

De Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds

Van maandag 5 juni tot en met zondag 11 juni vindt de jaarlijkse Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds plaats. Zeven dagen eten en drinken zonder toegevoegde suikers, dat is het doel. Te veel suiker kan leiden tot overgewicht. En als je overgewicht hebt, loop je een groter risico op diabetes type 2. Als zorgaanbieder willen we dat mensen zo lang mogelijk in goede gezondheid leven. Daarom gaan medewerkers van Mediq de uitdaging aan en nemen we deel aan de Nationale Suiker Challenge. Mediq-medewerkers Angelique, Mariam en Marcel zullen hun ervaringen komende week delen via vlogs. Doet u ook mee? 
 

Wat is de Nationale Suiker Challenge?

Met de Nationale Suiker Challenge wil het Diabetes Fonds mensen bewust maken van de schadelijke effecten van overmatige consumptie van toegevoegde suiker en hen aanmoedigen om gezondere keuzes te maken. Het initiatief heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen en heeft veel mensen geïnspireerd om hun inname van toegevoegde suiker te verminderen. “Er zijn geen goede of slechte suikers, wel gezonde of ongezonde producten”, zegt diëtist Kim Brouwers van het Diabetes Fonds.

“Aan frisdrank, vruchtensap, koek, snoep, pakjes en zakjes wordt vaak extra suiker toegevoegd. In dit soort producten zitten meestal ook veel calorieën en weinig gezonde voedingsstoffen. Als je deze producten vaak eet, krijg je veel suikers en calorieën binnen en mogelijk te weinig goede voedingsstoffen. Dat is niet goed voor je gezondheid. Daarnaast zitten toegevoegde suikers niet alleen in zoete producten, maar ook in producten waarvan je het minder verwacht. Bijvoorbeeld hartige producten! Tijdens de Nationale Suiker Challenge word jij je weer bewust van alle producten met toegevoegde suikers en helpen wij je om betere keuzes te maken.” 

Ook meedoen? Schrijf u in en ontvang

 • Een digitaal magazine boordevol lekkere, gezonde recepten en handige tips
 • Leuke inspiratie via e-mail en social media
 • Praktische adviezen van diëtist Kim
 • Heldere informatie en tips om ook na de challenge gezond te blijven eten en drinken

Volg Mediq medewerkers 

In de vlogs nemen Mediq-medewerkers Mariam, Angelique en Marcel de kijkers mee in hun week zonder toegevoegde suikers. Ze zullen hun ervaringen delen, zoals de uitdagingen waar ze mee geconfronteerd worden, de veranderingen in hun energieniveau en humeur, en de positieve effecten die ze merken op hun lichamelijke gezondheid. Daarnaast zullen ze praktische tips geven over hoe men toegevoegde suiker kan vermijden en gezonde alternatieven kan kiezen. In de video hiernaast stellen zij zichzelf voor. 

Mediq ondersteunt de inspanningen van haar medewerkers en moedigt anderen aan om deel te nemen aan de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds. We streven naar het verbeteren van de gezondheidszorg en het welzijn van mensen. Deze deelname is een voorbeeld van de betrokkenheid bij het bevorderen van gezonde levensstijlkeuzes.

Accepteer alstublieft marketing cookies om de video af te spelen.
Accepteer alstublieft 
             marketing cookies om de video af te spelen.