Webinar: de rol van darmmicrobiota bij ziektegerelateerde ondervoeding

Medische voeding mevrouw aan tafel
11 maart 2022
Een verstoorde balans aan darmbacteriën vergroot de vatbaarheid voor (her)infectie en kan leiden tot allerlei aandoeningen. Dit beïnvloedt het dagelijks functioneren en de kwaliteit van leven. Welke rol kan probiotica hierbij spelen?

Webinar voor diëtisten

Darmmicrobiota spelen een belangrijke rol bij zowel ziekte als gezondheid. Ze vervullen vele fysiologische functies in het metabolisme, de ontwikkeling van het immuunsysteem en de afweer tegen pathogenen. Speciaal voor diëtisten die hun kennis over dit onderwerp willen vergroten, organiseert Mediq het webinar 'De rol van darmmicrobiota bij ziektegerelateerde ondervoeding'. Dit vindt plaats op donderdag 24 maart van 16.30 tot 18.00 uur. Tijdens het webinar hoor je meer over de laatste inzichten en onderzoek. Vanzelfsprekend is er aan het eind van de sessie ook ruimte om vragen te stellen. Deelname aan deze online bijeenkomst is gratis.

Sprekers:

  • Dr. Rolf Smeets bespreekt het effect van probiotica op verschillende ziektebeelden. Ook neemt hij je mee in de eigenschappen van Lab4 Probiotica en wat dit voor jouw patiënten kan betekenen. Hij is algemeen directeur en oprichter van Dutch Medical Food, een internationaal medisch voedingsbedrijf dat is gespecialiseerd in innovatieve, wetenschappelijk onderbouwde voedingsproducten. Een belangrijke ambitie is het vergroten van de therapietrouw bij het gebruik van medische voeding met producten optimaal aanpasbaar zijn aan de persoonlijke behoefte van de patiënt.
  • Prof. Arthur R.H. van Zanten vertelt over het belang van focus op darmmicrobiota bij het managen van post-IC-patiënten van de acute naar de herstelfase.
    Hij is internist-intensivist en medisch hoofd IC en Research bij Ziekenhuis Gelderse Vallei en Hoogleraar voeding & metabole stress aan de Wageningen Universiteit. 

Inschrijven en accreditatiepunten

Voor dit webinar is accreditatie (1 punt) aangevraagd. Schrijf je hier snel en eenvoudig in.