Nieuw type doos vergroot duurzaamheid

10 oktober 2022
Een nieuw type doos maakt het handmatig inpakken van kleinere pakketten vanaf 5 september overbodig. Deze kleinere dozen kunnen dan, net als de grotere varianten, automatisch verpakt worden. Mediq vervoert daardoor in totaal 5% minder lucht en gebruikt 10% minder karton.

Soms ontvangen mensen hun kleine bestelling in een relatief grote doos. Dat is jammer. Want, door de te grote dozen raken opslagplaatsen eerder vol en wordt er meer karton verbruikt dan nodig is. Dat roept de vraag op: Kan dat niet anders? Daarom hebben we gezocht naar een oplossing die aansluit bij de verwachtingen van onze klanten én onze ambities op het gebied van duurzaamheid.

Continu verbeteren

In onze bedrijfsvoering houden we zoveel mogelijk rekening met de effecten op onze werknemers, het milieu en de maatschappij. Mediq's Supply Chain Analyst Ferdi Dörr: "Bij alles wat we doen, kijken we of het beter kan. In totaal komen er zo'n 10.000 pakketten per dag in totaal uit de mechanisatie. Tel daar de met de hand gevulde pakketten bij op dan heb je het over ruim 40.000 pakketten die we leveren aan onze patiënten. Een verbetering aan het verpakken is dus een verbetering aan het hele logistieke proces." Over de hele linie leveren we nu een beter passende doos, al blijven er uitzonderingen mogelijk.