Nieuwe groeifinanciering voor Mediq

Wondverpleegkundige verbindt de wond van een mannelijke patiënt op bed
9 april 2021
Mediq heeft nieuwe financiering verkregen om verdere Europese uitbreiding en groei als partner in gezondheidszorg en zorg aan huis te verwezenlijken. Nieuwe langetermijn financieringsfaciliteiten zullen de bestaande faciliteiten vervangen. Advent International, een van de grootste internationale private equity-investeerders, blijft Mediq ondersteunen in het realiseren van haar groeiambities.

Waardevolle samenwerking

De afgelopen twee jaar versterkte Mediq haar Europese footprint door de overnames van onder andere Replant 4 Care in Hongarije, H&R Healthcare in het Verenigd Koninkrijk, het Noorse Puls AS en vorige maand Medirum AB in Zweden. In Nederland is Mediq voornemens om Eurocept Homecare en Da Vinci Kliniek over te nemen. Hiermee wordt het Benelux-team versterkt met circa 400 medewerkers. Ook maakt de onderneming goede voortgang met de transformatie naar leverancier van oplossingen en diensten voor de gezondheidszorg. “De samenwerking met Advent is van grote waarde gebleken. We zijn trots op deze nieuwe blijk van vertrouwen van deze hoogwaardige investeerder”, zegt Christian Wojczewski, CEO van Mediq.

Ondersteuning bij de best mogelijk zorg

"We zijn blij met onze betrokkenheid bij Mediq. Ze presteren goed en slagen er uitstekend in om zich te versterken als onderneming die zorginstellingen en zorgprofessionals ondersteunt in het bieden van de best mogelijke zorg en patiënten in zelfmanagement bij chronische ziekten. Mediq wil helpen om uitdagingen rond de kwaliteit, betaalbaarheid en toegankelijkheid van zorg het hoofd te bieden en is goed gepositioneerd om hieraan bij te dragen”, aldus Tom Allen, algemeen directeur van Advent International.