Mediq groeit met Europese overnames

zorgprofessionals ziekenhuis met bed
11 januari 2021
In de eerste week van 2021 deed Mediq overnames in Hongarije en Zwitserland: hulpmiddelenleverancier voor stoma-, wond en continentiezorg Replant 4 Care en GD Medical AG. Dit bedrijf voorziet ziekenhuizen van producten voor IC-, anesthesie- en andere afdelingen.
Replant 4 Care is een grote speler in de Hongaarse markt voor medische hulpmiddelen voor stoma-, wond en continentiezorg. Ook het Zwitserse GD Medical AG maakt voortaan deel uit van Mediq. Dit bedrijf is exclusief distributeur van medische hulpmiddelen en benodigdheden voor IC-, anesthesie- en andere afdelingen van ziekenhuizen. Door de overnames kan Mediq haar activiteiten in deze landen versneld uitbreiden en synergievoordelen benutten op gebieden als assortimentsbeheer, digitalisering en innovatie.

Betaalbare en toegankelijke zorg

In maart 2020 nam Mediq het Engelse H&R Healthcare over dat gespecialiseerd is in wondverzorgingsproducten. Vervolgens is in oktober bij de bevoegde instanties goedkeuring gevraagd voor de overname van Eurocept Homecare en Da Vinci Kliniek. Volgens Mediq-CEO Christian Wojczewski heeft Mediq zich sinds de oprichting in 1899 als Nederlands bedrijf getransformeerd tot Europese leverancier van medische hulpmiddelen en zorgoplossingen. ’We willen zowel de zorgmarkt als de consumentenmarkt van de best mogelijke producten en ondersteuning voorzien. Groei is een belangrijk onderdeel van onze strategie omdat we hierdoor beter kunnen investeren in zorginnovaties en meer kunnen bijdragen aan het betaalbaar en toegankelijk houden van goede zorg’, aldus Wojczewski.