Mediq doet overname in Zweden

Vrouwelijke arts aan het werk in de operatiekamer
9 maart 2021
Na recente overnames in Zwitserland en Hongarije versterkt Mediq zich in Zweden met Medirum AB. Dit in Gotenburg gevestigde bedrijf levert operatiekameroplossingen voor chirurgie-, intensive care-, spoedeisende hulp- en röntgenafdelingen.

Mediq heeft het Zweedse Medirum AB overgenomen, een leverancier van medische technologie en producten voor ziekenhuizen. Dit in Gotenburg gevestigde bedrijf belevert de grootste ziekenhuizen in het land. ‘Met het ervaren team van Medirum kunnen we ons aanbod van ziekenhuisapparatuur en innovatieve oplossingen in Zweden versterken. Zo zetten we opnieuw een mooie stap in onze transformatie tot waardecreërende partner voor de zorginstellingen en -professionals’, zegt Mediq-CEO Christian Wojczewski.

Sterke strategische fit

Deze overname past uitstekend in de strategie van Mediq om zorginstellingen en professionals te helpen om hun patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Volgens Peter Andreasson, CEO van Medirum AB, hebben de twee bedrijven eenzelfde visie op de toekomst van de gezondheidszorg. ‘Door onze krachten te bundelen kunnen we nog meer waarde toevoegen voor onze klanten.’