Mediq breidt uit in Scandinavië

hospital professionals providing surgery
2 juli 2021
Mediq heeft UpViser overgenomen, een Finse leverancier van chirurgische en endotherapieproducten die zich richt op gastro-enterologie, gynaecologie en urologie met dochterondernemingen in Zweden, Denemarken, Noorwegen en Estland.

Dit is een belangrijke stap in de strategie van Mediq om de leidende Europese speler te zijn in device-gedreven ziekenhuisoplossingen. 'UpViser is een innovatief bedrijf dat ons vermogen om oplossingen en diensten aan ziekenhuizen te bieden versterkt. Bovendien kunnen we samen sneller groeien in Scandinavië. We zijn blij om dit team van hoogopgeleide professionals in onze groep te mogen verwelkomen', zegt Mediq-CEO Christian Wojczewski.

Complementaire sterkes

Met de overname versterkt Mediq het Nordic Hospital Solutions-portfolio, dat gericht is op het ondersteunen van zorginstellingen en professionals bij het leveren van de best mogelijke zorg. Het biedt ook toegang tot nieuwe productsegmenten zoals endotherapie. 'In de loop der jaren heeft UpViser partnerschappen opgebouwd met toonaangevende fabrikanten van medische hulpmiddelen. We zijn onder de indruk van hun staat van dienst en geloven dat onze complementaire sterktes en cultuur UpViser en Mediq tot een uitstekende combinatie maken', stelt Wojczewski.

Over UpViser

UpViser Oy is in 2008 opgericht in Vantaa en actief in Finland, Zweden, Noorwegen en Denemarken. Het bedrijf ondersteunt chirurgische afdelingen van de grootste ziekenhuizen in Scandinavië op de focusgebieden urologie, gynaecologie en gastro-enterologie. Meer informatie is te vinden op upviser.fi/en.