Innovatieve plaswekker voor kinderen

innovatieve plaswekker voor kinderen
6 juli 2021
Mediq heeft haar productassortiment uitgebreid met een slimme én leuke oplossing voor bedplassen bij kinderen. Oopsie Heroes traint de hersenen om een volle blaas te herkennen met een speelse app en kleine sensor die op het ondergoed wordt geplaatst.

Zindelijkheidstraining

“Veel kinderen van vijf jaar of ouder plassen nog in bed, doordat ze 's nachts niet merken dat hun blaas vol is. Dat kan een obsessie worden, ook voor andere gezinsleden. Daarom zijn we erg blij dat we als exclusief distributeur deze kindvriendelijke oplossing voor zindelijkheidstraining aan onze klanten mogen aanbieden. Door deze samenwerking met fabrikant LifeSense Group kunnen we jonge kinderen en hun ouders veel nachtelijk ongemak en stress besparen’, aldus Roos Sorgdrager, director category management bij Mediq Benelux.

In 6 tot 12 weken vrij van nachtelijke ongelukjes

Bij de Oopsie Heroes zindelijkheidstraining wordt een kleine sensor op het ondergoed of de pyjamabroek bevestigd. Deze merkt urineverlies direct op en stuurt een geluidssignaal naar de mobiele app dat een alarm op een smartphone of tablet triggert. Vervolgens maakt de Oopsie Heroes app het kind wakker met een zelf te kiezen geluid óf de stem van één of beide ouders. Op deze manier worden de hersenen getraind om de signalen van de blaas te herkennen, zodat het kind zelfstandig wakker wordt en naar de wc kan gaan. Oopsie Heroes is samen met 100 kinderen ontwikkeld door het Eindhovense LifeSense Group. Het systeem heeft een succespercentage van 90% binnen 6-12 weken. Kinderen kunnen dus binnen 6 tot 12 weken vrij zijn van nachtelijke ‘ongelukjes’.

Voordelen Oopsie Heroes:

  • De kleinste plaswekker ter wereld: onmerkbaar aanwezig voor comfortabel slapen
  • Gebruiksvriendelijke én leuke app: motiverend voor kinderen
  • Verschillende alarmgeluiden plus mogelijkheid om als ouder een alarm in te spreken

Meer informatie

Oopsie Heroes wordt in Nederland door de meeste verzekeringen onder een aanvullende verzekering vergoed voor kinderen vanaf zes jaar. De app is beschikbaar op het Android- (o.a. Samsung, Huawei, Oppo en Sony) en iOS-platform (iPhone en iPad). Meer informatie vindt u via Pluspunt (consumenten en zorgprofessionals), Mijn Mediq (mensen met Mediq-account) en natuurlijk via oopsieheroes.com.