Een leefstijlcoach binnen handbereik

Man zit op een stoel en praat via zijn telefoon met een Mediq health coach
26 februari 2021
Vanuit je eigen vertrouwde omgeving aan een gezondere leefstijl werken, onder begeleiding van een professional? Dat kan met Mediq Health Coach. Een gezondheidsprogramma dat helpt gewicht te verliezen, beter te slapen en mentaal beter in balans te komen. Bewust eten en voldoende beweging spelen hierbij een belangrijke rol.

Een plan op maat: haalbaar en wenselijk

Deelnemers aan Mediq Health Coach kunnen op een online platform een leefstijlcoach kiezen die past bij hun culturele achtergrond, taal of ziektebeeld, zoals diabetes type 2. Samen met de gekozen coach maken ze een plan op maat. Dit wordt afgestemd op wat voor de deelnemer haalbaar en wenselijk is.

Bewezen effectief 

Mediq Health Coach is een bewezen effectief traject voor mensen met (zwaar) overgewicht en (pre)diabetes. De leefstijlcoach ondersteunt bij gedragsverandering en helpt om niet terug te vallen in oude gewoontes. Ter ondersteuning is er een handige app die de gebruiker altijd zicht geeft op vijftien vitale functies zoals gewicht, slaap en voeding. Ook ontvangt elke deelnemer wekelijks artikelen en tips over een gezonde leefstijl. Binnen een aantal maanden ervaren mensen al een verbetering in gewicht en bloedglucosespiegel. 

Gecombineerde Leefstijlinterventie

Mediq Health Coach is de eerste digitale Gecombineerde Leefstijlinterventie. Dit programma wordt volledig vergoed door diverse zorgverzekeraars. Met een eigen gekozen leefstijlcoach volgt de deelnemer een programma van 24 maanden dat gericht is op beweging, slaap, stress en ontspanning.  Nadat de NZa het zorgprogramma een experimenteertitel toekende, besloten a.s.r. verzekeringen en Zilveren Kruis om deze digitale leefstijlinterventie te vergoeden vanuit de basisverzekering. Ook CZ vergoedt Mediq Health Coach. Voor de overige deelnemers, die voldoen aan de voorwaarden, stelt Mediq dit tijdelijk gratis ter beschikking. Naar verwachting sluiten in de nabije toekomst nog meer zorgverzekeraars hierbij aan.

Gezonder leven?

Zet nu de eerste stap naar een gezonder leven en meld je direct aan via mediq.nl/healthcoach.