Een leefstijlcoach binnen handbereik

Man zit op een stoel en praat via zijn telefoon met een Mediq health coach
26 februari
Vanuit je eigen vertrouwde omgeving aan een gezondere leefstijl werken, onder begeleiding van een professional? Dat kan met Mediq Health Coach. Een gezondheidsprogramma dat helpt gewicht te verliezen, beter te slapen en mentaal beter in balans te komen. Bewust eten en voldoende beweging spelen hierbij een belangrijke rol.

Een plan op maat: haalbaar en wenselijk

Deelnemers aan Mediq Health Coach kunnen op een online platform een leefstijlcoach kiezen die past bij hun culturele achtergrond, taal of ziektebeeld, zoals diabetes type 2. Samen met de gekozen coach maken ze een plan op maat. Dit wordt afgestemd op wat voor de deelnemer haalbaar en wenselijk is.

Bewezen effectief 

Mediq Health Coach is een bewezen effectief traject voor mensen met (zwaar) overgewicht en (pre)diabetes. De leefstijlcoach ondersteunt bij gedragsverandering en helpt om niet terug te vallen in oude gewoontes. Ter ondersteuning is er een handige app die de gebruiker altijd zicht geeft op vijftien vitale functies zoals gewicht, slaap en voeding. Ook ontvangt elke deelnemer wekelijks artikelen en tips over een gezonde leefstijl. Binnen een aantal maanden ervaren mensen al een verbetering in gewicht en bloedglucosespiegel. 

Gecombineerde Leefstijlinterventie

De kosten van deelname aan het programma zijn 19,99 euro per maand. De komende twee jaar wordt de effectiviteit van het programma gemonitord. Dit is een voorwaarde om het te kunnen aanbieden als Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Hierdoor kan het programma over twee jaar binnen de basisverzekering - en dus zonder kosten - worden aangeboden aan iedereen in Nederland. 

Gezonder leven?

Zet nu de eerste stap naar een gezonder leven en meld je direct aan via mediq.nl/healthcoach.

Actueel