ACM geeft geen goedkeuring voor overname Eurocept Homecare en Da Vinci Kliniek

zorg in thuissituatie vrouw met infuus
23 december 2021
Na een lange periode van onderzoek heeft de Autoriteit Consument & Markt besloten geen goedkeuring te geven voor het samengaan van Eurocept Homecare en Da Vinci Kliniek met Mediq. Volgens de ACM leidt de overname tot een te sterke marktpositie in ambulante elektronische infuuspompen voor patiënten thuis en wordt daarom geen toestemming verleend.

Zorgprogramma’s en -innovaties

We zijn erg teleurgesteld over dit besluit, maar blijven onverminderd inzetten op het vormgeven van onze ambities om medische zorg te helpen verplaatsen naar de thuissituatie. Hiervoor ontwikkelen we zorgprogramma’s en -innovaties. Deze zijn bedoeld om zorgprofessionals te ontlasten en patiënten meer de regie over hun ziekte of aandoening te geven. Daarnaast helpt dit om de zorg betaalbaar te houden.

Zorg naar huis

Naast infuustherapie ondersteunen we o.a. diabetes-, stoma-, continentie- en luchtwegzorg en voedingstherapie in de thuissituatie. We breiden onze mogelijkheden en toegevoegde waarde voortdurend uit. Hierbij blijven we ook kijken naar mogelijkheden om deze ontwikkeling te versnellen door passende overnames te doen.

Lees ook de reactie over de uitspraak van de rechtszaak in 2023