Drinkvoeding en warm weer: 5 tips

Vrouw maakt van drinkvoeding een verkoelende smoothie tijdens het warme weer
6 juli 2023
Drinkvoeding bevat veel calorieën, eiwitten, vetten, koolhydraten, vitamines, mineralen en soms ook vezels. Tijdelijk gebruik kan mensen bij ziekte en tijdens of na een behandeling helpen om aan te sterken of op gewicht te blijven. Met warm kan het lastig zijn om voldoende drinkvoeding te gebruiken. Deze tips helpen om de drinkvoedingstherapie vol te houden.

Tip1. Koel serveren

Drinkvoeding smaakt koud het lekkerst. U kunt het ook in een glas serveren. Dat drinkt fijn en ziet er prettig uit, zeker met een stukje fruit of een ijsblokje erin. Bovendien vermindert de zoete smaak door de drank koud te drinken. U kunt ook een bolletje ijs toevoegen om het lekker koud én romig te maken.

Tip 2. Camoufleren

U kunt drinkvoeding op melk- of yoghurtbasis vermengen een scheutje melk of yoghurt. Hierdoor wordt het minder zoet. Mengen met drink- of vruchtenyoghurt kan ook.

Tip 3: Zelf ijs maken

U kunt drinkvoeding ook invriezen. Hiervoor kunt u de drinkvoeding mengen met bijvoorbeeld yoghurt of slagroom en vervolgens in ijsvormpjes doen. Ook kunt u hier een paar stukjes aardbei of ander rood fruit doorheen doen. Een andere tip is door de drinkvoeding in een ijsblokjesvorm te gieten en dit in de vriezer te leggen. Lekker als tussendoortje of nagerecht!

Tip 4: Een frisse smoothie maken

Vermeng in een blender 125 ml drinkvoeding in een smaak zoals aardbei met een paar scheppen magere kwark. Doe er 50 gram bevroren fruit bij: aardbeien of bijvoorbeeld frambozen of mango. Mix de ingrediënten tot een gladde drank. 

Tip 5: Varieer

Door te variëren wordt drinkvoeding een stuk aantrekkelijker. Daarom hebben onze diëtisten lekkere recepten bedacht zoals pannenkoeken, bananenmousse en verschillende smaken yoghurtijs. Deze zomerse recepten vindt u hier