Snelle antigeen zelftest voor thuisgebruik

Vrouw neemt thuis een antigeen sneltest bij zich af om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan
28 april 2021
Een antigeen zelftest is een coronatest die u eenvoudig thuis kunt afnemen bij uzelf of uw kinderen. In Nederland wordt de antigeen sneltest voor thuisgebruik ingezet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Al binnen 20 minuten weet u of u het coronavirus bij u draagt. Mediq biedt deze sneltesten aan voor zowel thuis- als professioneel gebruik.

Goedgekeurde antigeen zelftest kopen: waar moet ik op letten?

Een corona zelftest mag in Nederland alleen verkocht met een CE-markering en een Nederlandstalige bijsluiter. Koop uw antigeen zelftest daarom altijd bij een specialist, zoals Mediq. En kies voor de Acon Flowflex antigeen zelftest, goedgekeurd door het Ministerie van VWS. Bestel hier uw antigeen sneltest.

Betrouwbaarheid antigeen sneltest?

Met een antigeen sneltest test u zelf of u Covid-19 antigenen bij u draagt. Dit zijn proteïnen van het coronavirus. Is de sneltest positief? Dan draagt u het coronavirus bij u. De zelftest is een neustest met een korte wattenstaaf. Testen die zorgprofessionals afnemen zijn betrouwbaarder, omdat zij een langere wattenstaaf gebruiken. Het advies luidt: heeft u klachten, maak dan een afspraak bij de GGD.

Wanneer gebruik ik een antigeen sneltest?

U gebruikt een antigeen sneltest alleen om preventief te testen als u nog geen klachten heeft. Bijvoorbeeld voor school of voordat u naar uw werk gaat. Heeft u klachten die passen bij een besmetting met het coronavirus, zoals koorts, vermoeidheid, droge hoest, keelpijn en verminderde reuk en smaak? Bent u in contact geweest met een persoon die positief getest is of bent u onlangs op reis geweest in het buitenland? Maak dan een afspraak bij een GGD-testlocatie. Bekijk hier het advies vanuit de RIVM.

Hoe gebruik ik een sneltest?

U kunt een antigeen sneltest heel gemakkelijk zelf uitvoeren door met een wattenstaafje in de neusholte te aan. In dit filmpje ziet u hoe u de zelftest van Mediq uitvoert. Bekijk de instructiefilm.
 

Wat moet ik doen met de uitslag van mijn sneltest?

Heeft u negatief getest? Dan heeft u waarschijnlijk geen corona. Blijf u uiteraard wel houden aan de coronarichtlijnen. Is uw test positief, maak dan direct een afspraak met de GGD voor een nieuwe, professionele test en volg het advies op van de GGD. Twijfelt u aan de uitslag of is de uitslag onduidelijk, doe dan nog een zelftest. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

 

Sneltest kopen

Een antigeen sneltest voor eigen gebruik (zelftest) kunt u eenvoudig bestellen bij Mediq. Uiteraard heeft Mediq ook testen voor professioneel gebruik.

 

Sneltest voor eigen gebruik

Testen voor zorgprofessionals