Leven zonder diabetescomplicaties...

kinderen terwijl een van hen diabetes meet
10 augustus 2020
Zonder diabetescomplicaties leven… Waar staan we hierin en wat kunnen we verwachten? Voor ouders van kinderen met diabetes organiseerden we een gratis webinar. Met als sprekers: diabetesonderzoeker dr. Henk-Jan Aanstoot, diabetesverpleegkundige Rianne de Kruijf en ervaringsdeskundige Mariëlle Schoenmaker.

Het webinar werd georganiseerd door Stichting Kinderdiabetes en Mediq en vond op 6 september plaats.

Sprekers:

  • Dr. Henk-Jan Aanstoot, diabetesonderzoeker en oprichter van Diabeter, neemt u mee in de nieuwste onderzoeksresultaten en schetst het toekomstbeeld.
  • Diabetesverpleegkundige Rianne de Kruijf licht toe wat we van die nieuwe ontwikkelingen in de praktijk kunnen verwachten.
  • Mariëlle Schoenmaker is ervaringsdeskundige en initiatiefnemer van 4Kids2Tell. Ze vertelt waar zij als moeder van een zoon met diabetes type 1 in het dagelijks leven mee te maken krijgt, waar ze tegenaan loopt en hoe haar gezin hiermee omgaat.

Diabetes bij kinderen in cijfers

Diabetes kan iedereen overkomen, het is een van de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Volgens het Diabetesfonds hebben ongeveer 6.000 kinderen tussen de 0 en 18 jaar en ongeveer 10.000 tot 12.000 kinderen van 0 tot 25 jaar diabetes type 1.

#nietalleen

Als je leeft met diabetes, is het fijn om te weten dat je er #nietalleen voor staat. Of je nu zélf diabetes hebt als kind, puber of jongere of vader, moeder, opa, oma, oppas, leerkracht of sportcoach bent… Stichting KinderDiabetes biedt net dat steuntje in de rug dat je zo goed kunt gebruiken via een ‘buddy-netwerk’ van mensen die precies weten waar jij het over hebt. Meer informatie is beschikbaar via stichtingkinderdiabetes.nl.