Voorgenomen overname

wondzorg-mediq
22 oktober
Mediq wil haar dienstverlening in de Benelux uitbreiden samen met Eurocept Homecare en Da Vinci Kliniek. Eurocept Homecare levert in samenspraak met zorgprofessionals medisch-specialistische zorg bij patiënten thuis. Da Vinci Kliniek is het expertisecentrum voor complexe wondgenezing en hyperbare zuurstoftherapie en heeft zes vestigingen in Nederland. Bij de twee organisaties werken zo’n 400 mensen.

Lees ook de reactie over de uitspraak van de rechtszaak in 2023

De overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de bevoegde instanties en wordt naar verwachting de komende maanden afgerond. ‘Mediq is een internationale leverancier van medische producten en zorgoplossingen die de druk op het zorgstelsel verlagen. Met deze acquisitie versterken we ons portfolio zorgoplossingen en kunnen we beter bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten en het betaalbaar houden van de zorg’, aldus Christian Wojczewski, CEO Mediq Groep. 

Medisch-specialistische behandelingen buiten het ziekenhuis

Arjen Linders, algemeen directeur Mediq Benelux vult aan: ‘Met de complementaire portfolio’s van Eurocept Homecare en Da Vinci Kliniek kunnen we meer en betere medisch-specialistische behandelingen buiten het ziekenhuis verzorgen. Dit is een uitstekende match met waar we het bij Mediq allemaal voor doen: mensen met een kwetsbare gezondheid helpen het beste uit hun leven te halen en er voor hen zijn als ze ons nodig hebben. Er is een sterke culturele fit tussen onze organisaties en we verheugen ons op de toekomstige samenwerking om onze gezamenlijke waardepropositie verder uit te bouwen.’

Samen ontwikkelen en innoveren

‘Wij zijn ver in het leveren van medisch-specialistische thuisbehandelingen en het behandelen van mensen met complexe wonden of klachten na bestraling', zegt Mike van Woensel, CEO Eurocept Groep. 'Mediq biedt ons de schaalgrootte en toekomstbestendige infrastructuur om te kunnen blijven ontwikkelen en groeien. Daarnaast biedt deze stap ons extra ruimte om te investeren in technologische vernieuwing en digitalisering. We hebben elkaar veel te bieden.’

Over Eurocept Homecare

Eurocept Homecare is een toonaangevende pionier in medisch-specialistische thuisbehandelingen (‘ziekenhuis thuis’) in de Benelux. Het brede aanbod van behandelingen wordt uitgevoerd door specialistisch opgeleide niveau 4/5 en BIG-geregistreerde verpleegkundigen. Dit in opdracht van specialisten, ziekenhuizen, diëtisten, verpleegkundigen, patiënten, zorgverzekeraars en farmaceutische bedrijven. Eurocept Homecare is gevestigd in Houten.

Over Da Vinci Kliniek

Da Vinci Kliniek is het expertisecentrum voor complexe wondgenezing en een kliniek voor hyperbare zuurstoftherapie. Hierbij zet de organisatie de nieuwste en meest effectieve therapieën en volledig gespecialiseerde professionals in. Met een uniek zorgconcept wordt de duur van de behandeling fors verminderd, met een significant hoger aantal patiënten dat geneest.