CGM gaat over naar hulpmiddelenbudget

sensor voor continue glucosemonitoring
9 december
Vanaf 1 januari 2021 wordt de vergoeding voor Continue Glucose Monitoring overgeheveld naar het hulpmiddelenbudget. Wat betekent dit voor mensen die in aanmerking komen voor behandeling met deze sensortechnologie?

Voor mensen met diabetes

Mediq heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars. Als u CGM vergoed krijgt, kunt u bij ons uw CGM-benodigdheden bestellen en gebruikmaken van de kwartaalservice voor levering van sensoren. Ook verzorgen wij informatie en instructie en hebt u toegang tot onze klantenservice en gespecialiseerde verpleegkundigen. En natuurlijk kunt u bij ons terecht voor andere medische hulpmiddelen. Uw behandelaar kan u eenvoudig aanmelden. Die stuurt ons een verantwoording, zodat we weten wat u nodig hebt. De declaratie bij uw zorgverzekeraar? Die regelen we voor u, met inachtneming van het eigen risico. Zo hebt u ook hier geen omkijken naar.

Lees meer over Continue Glucosemonitoring (CGM)

Voor de behandelend specialist

Via het online voorschrijfsysteem van Mediq vraagt u snel CGM-benodigdheden voor uw patiënt aan. In het voorschrijfsysteem vindt u alle medische hulpmiddelen en serviceartikelen overzichtelijk bijeen: één gebruiksvriendelijk portaal waar u gemakkelijk materialen voor diabetes aanvraagt. Ook vindt u hier een compleet digitaal dossier van uw patiënt: met inzicht in de actuele status, machtigingsperiode en bestellingen.

Lees meer over voorschrijven via Mediq

Actueel