Wat gebeurt er met de vergoedingen in 2021?

Steeds meer zorgverzekeraars, waaronder het Zilveren Kruis, passen in 2021 hun beleid aan voor de uitgifte van medische hulpmiddelen. Zij doen dit om de best mogelijke zorg aan hun cliënten te bieden en het bestellen van medische hulpmiddelen zo eenvoudig mogelijk te maken. Hierdoor verliezen apotheken hun contract met de zorgverzekeraar. Hoewel de apotheek de zorgproducten nog steeds mag uitleveren, worden zij niet langer vergoed. Om nare verrassingen bij de balie te voorkomen, worden uw patiënten geadviseerd op zoek te aan naar een gecontracteerde zorgaanbieder.

  • Groot assortiment hulpmiddelen vanuit 1 portaal voorschrijven

  • De praktijkondersteuner kan voorschrijven onder uw supervisie

  • Snel en gebruiksvriendelijk

  • Altijd inzicht in bezorgingsstatus

Het Mediq Voorschrijfsysteem

Slim voorschrijfsysteem voor huisartsen

Het voorschrijven van medische hulpmiddelen is een belangrijk onderdeel van uw werk. Om de huisarts hierbij te ondersteunen, heeft Mediq een voorschrijfsysteem ontwikkeld waarin alle materialen voor diabetes-, incontinentie, stoma- en wondverzorging en medische voeding overzichtelijk op één plek staan. Inclusief een compleet digitaal dossier van uw patiënt met informatie over de machtingsperiode en bestellingen. Met voorgesorteerde materialen voor veel voorkomende indicaties én handige beslisbomen heeft u snel het juiste hulpmiddel gevonden. Ook is het mogelijk om uw POH-er te laten voorschrijven onder uw supervisie.

Opa leest aan kleinkinderen voor
Mediq brengt vergoede zorg naar huis

Mediq heeft een contract met alle zorgverzekeraars in Nederland, zoals het Zilveren Kruis. Ongeacht de zorgverzekeraar, uw patiënt kan vertrouwen op een snelle, landelijke levering en ondersteuning van de professionele verpleegkundigen van Mediq. Geheel vergoed. Uw patiënten kunnen zich heel gemakkelijk aanmelden op de website van Mediq om klant te worden. Ook kunnen zij telefonisch contact met ons opnemen. Wij regelen de afhandeling met de zorgverzekeraar. 

  • De patiënt hoeft niet naar buiten, dit vermindert besmettingsgevaar

  • Discrete bezorging aan huis

  • Snelle levering traceerbaar via Track & Trace

  • Deskundig advies van gespecialiseerde klantenservice medewerkers

  • Directe verrekening met de zorgverzekeraar

Meld u vandaag nog aan!

De wijziging gaat in per 1-1-2021. Samen de zorg voor uw patiënten naar huis brengen? Regel het nu, zodat u gereed bent voor de wijziging. Uw registratie wordt binnen 2 werkdagen verwerkt. U ontvangt van ons een bevestiging en inloggegevens. Na het plaatsen van uw bestelling regelen wij de declaratie met uw zorgverzekering en bezorgen uw bestelling snel, discreet en vergoed bij uw thuis. Uw hulpmiddelen, onze zorg.