Mediq wondbox

Annelies wil bij complexe wondzorg zo snel mogelijk starten met de wondbehandeling
Testimonial Wondzorg Huisartspraktijk

“De grootste winst is dat ik meteen kan beginnen met de juiste wondzorg”

Annelies van Milgen is jaren geleden begonnen als praktijkverpleegkundige in de Zaanstreek. Zonder er zelf bewust van te zijn, had ze een zorgdroom. Een zorgdroom is een goed idee om een van de vele uitdagingen in de zorg op te lossen. Ze liep ertegen aan dat het bij complexe wondzorg beter zou zijn om heel snel de wondbehandeling te starten, maar had niet de juiste materialen binnen handbereik. “We hadden alleen wat paraffine gaasjes en een pleister op voorraad. Het ontvangen van het juiste materiaal liep altijd vertraging op. Mensen moesten weer naar huis, wachten op hun spullen en na een paar dagen weer terugkomen.” 

Samen met een medewerker vanuit het SEZ Zaanstreek* bedachten ze een oplossing. Het idee van een wondbox was geboren! Een speciaal voor Annelies samengestelde box met een brede variatie aan wondmaterialen die ingezet kunnen worden bij complexe wonden en aansloot bij de gemaakte afspraken in de regio. In Mediq vond Annelies toen een goede partner voor het aanleveren van de gewenste materialen en het samenstellen van haar box. Een enorme verbetering volgens Annelies, “Ik kon meteen starten met de juiste wondbehandeling”.

Wondbox breed bestelbaar

Na wat wisselingen van praktijken en een opleiding tot specialisatie is Annelies nu Verpleegkundig Specialist huisartsenzorg bij huisartsenpraktijk Broekpolder in Heemskerk. Een hele grote praktijk met wel twaalfduizend patiënten. Ze houdt zich met name bezig met de wondzorg binnen de praktijk en ziet veel patiënten met complexe wonden. Annelies bedacht ze hoe handig ook hier een wondbox zou zijn. “Ik was blij verrast om te horen dat Mediq de wondbox nu standaard in het assortiment heeft opgenomen en deze beschikbaar is voor alle praktijken die hier behoefte aan hebben.”

“Wat ook ontzettend prettig is, is dat ik het materiaal wat ik gebruik kan laten terugleveren naar de praktijk. Ik meld de patiënt aan via het voorschrijfportaal van Mediq en bestel dan de gebruikte materialen weer retour.” De gebruikte materialen komen in aanmerking voor declarabele zorg. Door deze te registeren via het portaal grijpt een behandelaar nooit mis.

In de wondbox zitten alle materialen die je nodig hebt bij veelvoorkomende wonden. “We gebruiken veel siliconen niet-verklevende gazen met een alginaat. Maar ook de foampleisters waar mensen mee kunnen douchen zijn heel handig en prettig voor de patiënt. Dan kunnen ze de pleister gewoon een paar dagen laten zitten en hoeft de thuiszorg hier niet voor te komen.” Annelies heeft nog wel een suggestie voor het nog verder uitbreiden van de inhoud. Zelf maakt zeook vaak gebruik van een zelfklevende Haft windsel, omdat deze niet zo snel afzakt. Dit zou een handige toevoeging zijn. Bijvoorbeeld de Klinifix cohesive. Dit product is bestelbaar via ons voorschrijfportaal.
Bent u enthousiast geworden en wilt u, net als Annelies, ook graag gebruik maken van een wondbox in uw praktijk? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers.
 
*Tegenwoordig HZW Huisartsenzorg Zaanstreek Waterland, ondersteunt bij oplossingen op maat voor huisartsenpraktijken.