Samen de regie over de beste wondzorg

Complexe wondverzorging

Een complexe wond vraagt om een professionele samenwerking

Patiënten met een chronische wond melden zich vaak als eerste bij u als huisarts. In veel gevallen zijn dit oudere patiënten met complexe onderliggende aandoeningen zoals vaatlijden (CVI) of diabetes. Een wond is een beschadiging van de huid, die ontstaat door een trauma of een ziekte. Blijft een wond langer dan 2 tot 3 weken open en geneest de wond slecht? Dan spreken we van een complexe wond. Jaarlijks hebben zo’n 500.000 Nederlanders te maken met complexe wonden die intensieve en vaak pijnlijke behandelingen vereisen en die de kwaliteit van leven verlagen als een wond langzaam of niet goed geneest. Door de juiste behandeling en materiaalkeuze kan een complexe wond sneller genezen. Wij denken hierin graag met u mee.                                           

De voordelen van werken met Mediq

  • Multidisciplinaire en regionale samenwerking 

  • Breed assortiment voor complexe wondzorg

  • Afspraken met alle zorgverzekeraars

  • Leveren direct bij patiënt thuis

  • Wondconsulenten voor intercollegiaal overleg

Samen de regie over effectieve wondgenezing in uw regio

Mediq Wondregie is een uniek zorgprogramma dat wondconsulenten, wond- en wijkverpleegkundigen en huisartsen ondersteunt bij het behandelingsproces. Van de eerste signalering tot en met de genezing van de wond. Door regionale, multidisciplinaire samenwerking wordt er een zorgpad afgestemd waardoor een complexe wond tot zes weken sneller kan genezen. Via ons voorschrijfportaal kan de behandeling van de patiënt in deze regio’s ook eenvoudig worden overgenomen door thuiszorg. Wilt u weten of Wondregie in uw regio actief is?

dokter zit achter zijn pc in een bureaustoel te bellen

Snel en eenvoudig bestellen met speciaal portaal voor huisartsen

Ons gebruiksvriendelijke huisartsenvoorschrijfsysteem biedt u maximaal gemak en inzicht bij  het bestellen van hulpmiddelen. Dankzij compacte productoverzichten en een slimme keuzehulp vindt u eenvoudig de juiste producten voor uw patiënt. Zo bespaart u veel tijd in het  bestelproces. Ook ziet u direct de beschikbare voorraad en het verwachte levermoment van uw bestelling. Bovendien kunt u via het voorschrijfsysteem eenvoudig uw patiënten volgen. 

verpleegkundige met bril zit achter laptop

Samen leren voor effectieve wondzorg

De juiste wondzorg is van groot belang voor het bevorderen van de wondgenezing. Goede zorg gaat verder dan alleen het leveren van de juiste producten voor elke patiënt. Meer deskundigheid op het gebied van wondzorg en heeft een positief effect op de materiaalkeuze en de effectiviteit van de behandeling. Mediq besteedt daarom veel aandacht aan kennisoverdracht en scholing in wondzorg. Bekijk ons webinar “Skin tear in de huisartsenpraktijk”

Op onze specialisten kunt u rekenen

Het kan zijn dat u ondersteuning nodig heeft in het bepalen van de juiste wondbehandeling of materiaalkeuze. Onze gespecialiseerd verpleegkundigen en wondconsulenten staan klaar voor advies en overleg. Onze wondconsulenten werken ook veel samen met thuiszorgorganisaties en wisselen kennis en ervaringen uit. Samen met u gaan ze op zoek naar het juiste profiel om de wondbehandeling van uw patiënten ongestoord doorgang te laten vinden.

Advieslijn

Heeft u extra advies of hulp nodig? Neem dan contact op met onze Zorgadvieslijn voor de thuiszorg, 0800 622 62 26. Huisartsen kunnen bellen met 088 888 94 05 en apotheken met 030 282 13 84. Hier krijgt u direct een ervaren medewerker aan de telefoon die u kan adviseren bij de juiste keuze van een medisch hulpmiddel voor uw patiënt.