Verneveltherapie voor meer lucht

Een vernevelaar helpt om vrijer te ademen

Bij verneveling wordt een vernevelaar gebruikt om medicatie toe te dienen. Verneveltherapie wordt ook wel aerosol therapie genoemd. Deze therapie is ontwikkeld voor mensen met luchtwegklachten die zelf niet goed kunnen inhaleren met een inhalator. Denk hierbij aan jonge kinderen, mensen met ernstige astma, mensen met taaislijmziekte (cystic fibrosis) en mensen met COPD (chronische bronchitis of longemfyseem).

Verneveling is een manier om ervoor te zorgen dat het medicijn makkelijk in uw luchtwegen komt. Het medicijn vermindert de benauwdheid. Via een vernevelaar, oftewel een vernevelapparaat, kunt u het beter inademenen.

Hoe werkt een vernevelaar?

De vernevelaar is een klein elektrisch apparaat dat ervoor zorgt dat een vloeibare medicijnoplossing wordt omgezet in nevel. U giet de medicijnoplossing in de medicijnkamer. De vernevelaar zorgt ervoor dat het vernevelde medicijn in de juiste hoeveelheid in uw luchtwegen komt.

Vernevelaars bij Mediq

De vernevelaars die we aanbieden zijn van hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijk. De vernevelaars zijn compact, bevatten een geluidsdemper en sommigen hebben een accu voor mobiel gebruik.

We ondersteunen u bij uw verneveltherapie

Iedere patiënt heeft verschillende eisen aan een vernevelaar. Daarom ondersteunen wij u bij uw verneveltherapie. Wat kunt u nog meer van ons verwachten naast levering aan huis?
  • Als u dat wilt kunnen onze verpleegkundigen bij u thuis uitleg geven over verneveling.
  • Wij zorgen voor alle administratieve zaken zodat u er geen omkijken naar heeft.
  • Wij leveren uw bestelling ook op een ander adres in Nederland, bijvoorbeeld op uw vakantieadres.
  • Voor onderhoud of problemen met uw vernevelaar kunt u via onze klantenservice terecht bij onze technische dienst.
  • Vernevelt u antibiotica? Via Verneveltherapie Plus kunt u ook uw medicatie thuis laten bezorgen.

Wilt u nieuwe toebehoren bestellen?

We helpen u graag verder. U kunt hiervoor onze gespecialiseerde klantenservice bereiken.

Veelgestelde vragen

Kan ik de vernevelaar meenemen op reis?

Ja. Wij adviseren u de dekking van uw reisverzekering te controleren. Het is wellicht mogelijk een reisverzekering af te sluiten waarbij de waarde van het vernevelapparaat gedekt wordt. Lees hier meer informatie over op vakantie gaan met uw vernevelapparaat.

Moet ik een onderhoudsafspraak maken voor het vernevelapparaat?

Nee. Uw vernevelapparaat heeft in principe geen onderhoud nodig als u de filters periodiek vervangt. In de handleiding van uw vernevelapparaat leest u hoe u de filters van uw vernevelapparaat kunt vervangen.

Hoe vaak moet ik het filter vervangen?

Het filter vervangt u in de meeste gevallen vier keer per jaar. Kijkt u de handleiding van uw vernevelaar hoe u de filters vervangt en hoe vaak u deze dient te vervangen.

Ik vernevel antibiotica, hoe vaak moet ik het filterpad vervangen? 

Na elke vernevelbeurt dient u een nieuw filterpad in het filterhuis stoppen. 

Ik wil graag een nieuw/vervangend masker bestellen voor mijn vernevelaar. Kan dat?

Dat is afhankelijk van uw situatie. De gemiddelde levensduur van een masker is 1 jaar. Als uw masker vervangen moet worden of stuk is, kunt u een nieuw masker bestellen via onze klantenservice.

Ik wil graag het masker schoonmaken. Kan dat?

U kunt het masker schoonmaken door deze in een lauwwarm sopje te stoppen met 1 à 2 druppels afwasmiddel. Laat het masker goed drogen voordat u weer gaat vernevelen. Lees hier meer schoonmaakinstructies.

Ik wil graag een nieuwe/vervangende slang bestellen. Kan dat?

De slang gaat gemiddeld een jaar mee. Als u heel veel vernevelt kan het zijn dat de slang eerder vervangen moet worden. Als uw slang vervangen moet worden of stuk is, kunt u een nieuwe slang bestellen via onze klantenservice.

Niet gevonden wat u zocht?

Staat uw vraag er niet bij? We hebben nog veel meer vragen en antwoorden voor u verzameld in onze Hulprubriek.