Slaaponderzoek in uw eigen bed

Gewoon in uw eigen bed

Als uw behandelend arts een slaaponderzoek voorschrijft bij Mediq, dan krijgt u een afspraak met onze OSA-zorgcoach. De zorgcoach legt aan u uit hoe het slaaponderzoek in zijn werk gaat. Tijdens het slaaponderzoek mag u gewoon in uw eigen bed slapen. Als u slaapt meten we uw slaaphouding, hartactie, borst-buikademhaling, mond-neusademhaling en het snurken. Ook meten we het zuurstofgehalte in uw bloed.

Onze OSA-zorgcoach sluit de meetapparatuur bij u aan

Het aansluiten van de meetapparatuur gebeurt bij Mediq in De Meern. Onze zorgcoach legt u precies uit hoe alles werkt en beantwoordt al uw vragen. Hierna kunt u naar huis en bent u klaar voor het onderzoek tijdens de nacht. Na het onderzoek lezen we de gegevens snel uit. Met deze gegevens kan de arts de diagnose stellen. Uw arts bespreekt dan de vervolgstappen met u.

Tips voor uw slaaponderzoek

 1. Trek makkelijke kleren aan naar de afspraak met de OSA-coach
  De meetapparatuur voor het slaaponderzoek plaatsen we over uw kleding heen. Trek daarom kleding aan waar u ’s nachts ook in kunt slapen. Het is het makkelijkst om een katoenen t-shirt of hemdje, en eventueel een makkelijk zittende BH, aan te trekken als u naar de afspraak komt. Gebruikt u een CPAP-apparaat? Neem dan alstublieft het masker mee naar de afspraak. 
 2. Wees voorzichtig met apparatuur
  De meetapparatuur mag niet met water in aanraking komen. Houd er rekening mee dat u het na de afspraak wat rustiger aan doet zodat de slaapapparatuur goed aangesloten blijft. Onze OSA-zorgcoach heeft de apparatuur geactiveerd. Om 22.00 uur hoort u een piepje. Dit betekent dat de meting start. Om 7.00 uur hoort u opnieuw het piepje. De meting is gestopt.
 3. Volg uw normale slaaproutine
  U kunt gaan slapen op het tijdstip zoals u gewend bent, maar niet later dan 24.00 uur in verband met de duur van het onderzoek. Wij vragen u om alle elektronische apparaten in uw slaapkamer uit te zetten. Zo weten we zeker dat de meting hier niet door wordt beïnvloed. Wij adviseren u om vlak voordat u gaat slapen nog even naar het toilet te gaan, zodat het onderzoek zo min mogelijk onderbroken wordt tijdens de nacht. 
 4. Lever de apparatuur op tijd in
  U kunt de slaapapparatuur de volgende ochtend voor 9.00 uur inleveren op ons hoofdkantoor in De Meern. Onze OSA-zorgcoach controleert dezelfde dag het slaaponderzoek en geeft de resultaten door aan uw behandelend arts. Uw arts bespreekt de uitslag met u.