Pulmonale hypertensie

Wat is pulmonale hypertensie?

Pulmonale hypertensie (PH) is een ongeneeslijke ziekte. Bij pulmonale hypertensie is de bloeddruk in de longslagaders veel te hoog. Pulmonale hypertensie is een zeldzame, progressieve en chronische aandoening die wordt veroorzaakt door een vernauwing of verstopping in het longvaatbed. Hierdoor raakt het hart overbelast.

Wat is de oorzaak van pulmonale hypertensie?

Vaak wordt pulmonale hypertensie veroorzaakt door een andere aandoening. Bijvoorbeeld een luchtwegziekte of longziekte. Een vernauwing van de longvaten kan ontstaan door roken, COPD of een longembolie. Stolsels die losraken kunnen via de bloedbaan vastzitten in de longslagaders. Niet altijd wordt er een oorzaak gevonden. In een enkel geval is er een erfelijke aanleg.

Het ziektebeeld van pulmonale hypertensie is erg complex

Daarom vindt de diagnostiek en behandeling altijd plaats in één van de gespecialiseerde PH-centra in Nederland. Wij ondersteunen mensen met pulmonale hypertensie bij de therapie.

We brengen zorg naar huis

We ondersteunen de behandeling van mensen met pulmonale hypertensie met onze verpleegkundige zorg, medicatie en verneveling. U kunt vertrouwen op onze jarenlange ervaring met dit complexe ziektebeeld. Wij zorgen ervoor dat de eventuele infuuspomp, vernevelaar, toebehoren, (bereide) medicatie en zorgondersteuning voor de therapie bij u thuis geleverd worden. Uiteraard staan onze gespecialiseerde medewerkers klaar om al uw vragen te beantwoorden.

U kunt voor ruim een maand PH-medicatie aanvragen

Gaat u op vakantie en heeft u voor langer dan een maand medicatie nodig? Vergeet dan niet op tijd contact met onze klantenservice op te nemen zodat wij een machtiging kunnen aanvragen bij uw zorgverzekeraar.

Meer weten? Ga voor meer informatie over pulmonale hypertensie naar de websites van Stichting Pulmonale Hypertensie en het Longfonds.