FreeStyle Libre 3

FreeStyle Libre 3 CGM systeem

FreeStyle Libre 3

De FreeStyle Libre 3 sensor van Abbott Diabetes Care is een Continue Glucose Monitoring (CGM) systeem. Hiervoor gelden andere vergoedingscriteria dan voor FreeStyle Libre 2 en FlashGM therapie. De FreeStyle Libre 3 sensor meet elke minuut van de dag jouw glucose en is geautoriseerd om met het mylife Loop systeem te werken. Mylife Loop bestaat uit mylife CamAPS® FX app en de mylife YpsoPump® insulinepomp voor automatische insulinetoediening. § Een FreeStyle Libre 3 sensor kan 14 dagen gedragen worden.

Er zijn twee FreeStyle Libre sensoren, de FreeStyle Libre 2 en FreeStyle Libre 3. FreeStyle Libre 2 is een Flash Glucose Monitoring sensor, FreeStyle Libre 3 een Continue Glucose Monitoring sensor. Voor beiden gelden verschillende vergoedingscriteria1. Let erop dat u de juiste FreeStyle Libre bekijkt.

Hoe gebruik ik dit product?

FreeStyle Libre 3 is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar2. De sensor gaat 14 dagen mee. De sensor wordt één keer gescand om de sensor op te starten, daarna hoeft er niet meer gescand te worden3. De FreeStyle Libre 3 sensor wordt op de achterkant van de bovenarm gedragen. Wilt u meer lezen over de FreeStyle Libre 3 sensor? Bekijk dan de gebruiksaanwijzing. 

Breed assortiment glucosesensoren

Mediq levert een breed assortiment glucosesensoren. Zowel Continue Glucose Monitoring (CGM) als Flash Glucose Monitoring (FGM) systemen. Alle informatie per sensor is overzichtelijk verzameld. 

Kom alles te weten over sensortherapie

De keuze voor sensortherapie wordt niet zomaar gemaakt. Het is een andere manier van diabetes behandelen. Daarom wordt de beslissing voor sensortherapie samen met uw behandelaar genomen. Een goede voorbereiding is daarbij erg handig. 

Technische specificaties4 

MARD volwassenen: 7,5%, kinderen (6-17 jaar): 8,6%, kinderen (4-5 jaar): 10%5
Kalibratie dmv vingerprik Nee
Meetbereik 2,2 - 27,8 mmol/l
Gebruiksduur sensor 14 dagen
Opwarmduur sensor 1 uur
Gebruiksduur zender maximaal 14 dagen
Inbreng diepte 5 mm
Inbreng hoek 90 graden
Waterbestendigheid Maximaal 30 minuten op 1 meter diepte
Aantal zenders Nvt
Bereik van de zender Nvt
Plaatsingsmogelijkheden Achterkant bovenarm
Inserter Meegeleverd
Data overdracht Bluetooth
Uitlees / synchronisatie frequentie Iedere minuut3
Grootte van de sensor ongeveer 21 mm doorsnee, 2,9 mm dik (even groot als 2 munten van 5 cent op elkaar)4
Grootte van de reader Nvt, eigen smartphone
Grootte van de pleister 23 mm 
Categorie Continue Glucose Monitoring (CGM)

Functionaliteiten

Hybrid closed loop Ja, in combinatie met de mylife YpsoPump en mylife CamAPS® FX app §
Interferentie met medicatie (zoals paracetamol) Geen
Welke alarmen? Hoog, laag, signaalverlies
Alarm melding op smartphone Ja

Allergie-informatie

Colofonium  Niet bekend 
Methacrylaten Niet bekend 
Epoxydiacrylaten Niet bekend 
Nikkel in inbrengnaald Niet bekend 

Connectivity

Pomp connectie Ja, met de mylife YpsoPump via mylife CamAPS® FX app
Smartphone connectie Ja
Smartwatch connectie Nee
Volgen op afstand Ja, via LibreLinkUp6
Delen met behandelaar Ja, via LibreView7
Glucosemeter Nee

Overig

Leeftijdstoekenning >4 jaar
Gebruik in overleg met behandelaar indien Niet bekend

Meer informatie over de FreeStyle Libre 3

Abbott heeft de belangrijkste informatie voor u verzameld op deze website.
 
1. Aanvraagformulier FlashGM en CGM conform het consensusdocument “Kwaliteitscriteria voor optimale en doelmatige inzet FlashGM en CGM”, ingangsdatum 3 november 2020
2. FreeStyle Libre 3 is geïndiceerd voor het meten van het glucoseniveau in interstitiële vloeistof bij mensen (vanaf 4 jaar) met diabetes mellitus, inclusief zwangere vrouwen. Gebruikershandleiding FreeStyle Libre 3-app
3. De FreeStyle Libre 3-app is alleen compatibel met bepaalde mobiele toestellen en besturingssystemen. Ga naar www.FreeStyleLibre.com voor meer informatie over compatibiliteit voordat je de app gebruikt. 
4. Gebruikshandleiding FreeStyle Libre 3-app
5. Data on file, Abbott Diabetes Care, Inc. gepresenteerd op het ATTD 2022
6. De LibreLinkUp-app is alleen compatibel met bepaalde mobiele apparaten en besturingssystemen. Raadpleeg de website www.LibreLinkUp.com voor meer informatie over apparaatcompatibiliteit voordat u de app gebruikt. Gebruik van LibreLinkUp vereist registratie bij LibreView. De mobiele app LibreLinkUp is niet bedoeld als primaire glucosemonitor: thuisgebruikers
7. De LibreView-website is alleen compatibel met bepaalde besturingssystemen en browsers. Raadpleeg www.LibreView.com voor meer informatie. De LibreView-gegevensbeheersoftware is bedoeld voor zowel patiënten als zorgverleners, om mensen met diabetes en hun zorgverleners te helpen bij het beoordelen, analyseren en evalueren van historische gucosegegevens ter ondersteuning van effectief diabetesmanagement. De LibreView-software is niet bedoeld als behandelbeslissing of als vervanging voor professioneel gezondheidsadvies. 
#. Gesimuleerde gegevens ter illustratie. Geen echte patiënt of echte gegevens.  

§. mylife en YpsoPump zijn geregistreerde handelsmerken van Ypsomed AG. CamAPS is een geregistreerd handelsmerk van Camdiab Ltd. Andere handelsmerken zijn eigendom van de betreffende eigenaren. Voor het gebruik van de FreeStyle Libre 3-sensor met mylife Loop, raadpleegt u de handleiding die bij de mylife CamAPS FX-app is geleverd.

De sensorbehuizing, FreeStyle, Libre, en gerelateerde merkaanduidingen zijn eigendom van Abbott. ADC-50829 v3.0 05/23

Technische problemen met uw sensor?

Heeft u een technische vraag of ervaart u problemen met de reader of gebruiksduur van uw sensor? Neem dan direct contact op met Abbott; de fabrikant van FreeStyle Libre 2. Als fabrikant van de FreeStyle Libre beschikken zij over specialistische kennis om u zo snel mogelijk te helpen. Abbott ontvangt graag ieder verzoek en/of melding zo snel mogelijk, in ieder geval de eerstvolgende werkdag. Het is van belang dat u bij het contact opnemen het serienummer van de betreffende sensor bij de hand hebt. Abbott is van maandag tot vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur bereikbaar via het telefoonnummer 0800 - 022 88 28. U kunt ook gebruik maken van de Online Sensor Support Service voor het melden van een afgevallen sensor of een foutmelding tijdens het scannen van de sensor. Bewaar altijd uw sensor als u een serviceverzoek bij Abbott indient, de kans is groot dat u gevraagd wordt de sensor retour te sturen. U ontvangt in dat geval een retourenvelop met adressticker van Abbott.