Uw eerste glucosensor installeren
Maak verbinding met uw insulinepomp, mobiele telefoon en/of smartphone
Zodra u een glucosesensor draagt, kunt u uw bloedsuikerwaarden 24 uur per dag aflezen op uw insulinepomp, smartphone, smartwatch of speciale scanner. Vaak is het nodig om hiervoor een app of software te downloaden. Bekijk in dit overzicht waarmee u uw glucosesensor kunt verbinden.
Stel uw persoonlijke streefwaarden in
U kunt in uw sensor aangeven tussen welke bloedglucosewaarden u het liefst wilt blijven. Dit zijn uw persoonlijke streefwaarden. U kunt met uw diabetesbehandelaar bespreken welke streefwaarden bij u passen; bijvoorbeeld tussen de 4 mmol/l en 10 mmol/l. In de grafieken van uw glucosesensor, ziet u precies wanneer u binnen uw streefwaarden bent en wanneer u eronder of erboven zit. Wilt u uw waardes beter leren beheersen? In deze handige animatie laat Jaap ons zien hoe hij omgaat met het beheersen van zijn glucosewaarden in het dagelijks leven.
Stel de alarmen van uw glucosesensor in
Bij de meeste glucosesensoren kunt u alarmen instellen. U krijgt dan een waarschuwing als uw bloedsuiker te hoog of te laag is. Stel de alarmen in het begin niet te strak in, om te voorkomen dat u voortdurend alarmen krijgt. Weet u niet bij welke glucosewaarden u de alarmen kunt instellen, overleg dan met uw diabetesbehandelaar. Veel mensen gebruiken 3,9 mmol/l als ondergrens en 10 mmol/l als bovengrens.
Alarmen in het dagelijks leven
Soms wilt u even niet gestoord worden door de alarmen van uw glucosesensor, bijvoorbeeld tijdens een examen of in de bioscoop. U kunt de alarmen dan op stil zetten. De meeste glucosesensoren hebben ook een trilfunctie. Dit kan ook een mogelijkheid zijn.