Onze ervaren diabetesverpleegkundigen

Even voorstellen

Deskundigheid en kwaliteit zijn erg belangrijk in de behandeling van uw diabetes. Mediq is al jaren specialist op het gebied van diabeteshulpmiddelen en werkt nauw samen met vooraanstaande behandelaars in de diabeteszorg. Samen zorgen we ervoor dat u de juiste informatie en de goede antwoorden op uw vragen krijgt. Graag stellen wij u voor aan onze gespecialiseerde diabetesverpleegkundigen.

Maartje Janssen

Maartje Janssen

Wie ben ik

Na mijn opleiding als verpleegkundige ben ik gaan werken op de verpleegafdeling algemene interne UMCN te Nijmegen. Algemene intern is een heel breed specialisme. Na 6 jaar was ik op zoek naar meer verdieping in 1 bepaald ziektebeeld en waarin ik een begeleidende/ ondersteunde rol kan vervullen. Toen kwam de opleiding voor diabetesverpleegkundige op mijn pad.

Mijn achtergrond

Na het behalen van de diabetesopleiding ben ik gaan werken als Diabetesverpleegkundige in het Canisius Wilhelmina ziekenhuis te Nijmegen. Daar heb ik 13 jaar met plezier gewerkt, kennis en ervaring op gedaan over diabetes mellitus maar ook veel verschillende patiënten met diabetes mogen ontmoeten.

Mijn zorgverlening

In mijn rol als diabetesverpleegkundige zoek ik samen met de patiënt hoe hij of zij diabetes toe kan passen in zijn dagelijks leven waarbij kwaliteit van leven voorop staat. Wat is haalbaar en wat is mogelijk met alle nieuwe ontwikkelingen, producten, wat is passend bij de patiënt.

Mijn verwachtingen

De diabeteszorg verandert constant, waardoor er steeds meer mogelijkheden zijn, passend bij het leven van de patiënt met diabetes.

Mijn rol binnen het team

Hopelijk kan ik als diabetesverpleegkundige van Mediq de zorgverlener ondersteunen in deze snelle ontwikkelingen om de kennis en informatie up to date te houden. Dit om ervoor te zorgen dat men het werk zo optimaal mogelijk kan blijven uitvoeren en waarbij de patiënt centraal kan blijven staan.

Henny van der Straaten

Henny van der Straaten

Wie ben ik

In het jaar 2000 ben ik diabetesverpleegkundige geworden en werkte ik in het fusie ziekenhuis te Capelle aan den IJssel.

Mijn achtergrond

In 1984 ben ik mijn carrière begonnen als gediplomeerd verpleegkundige -A in het Eudokia ziekenhuis te Rotterdam. Daar werkte ik op een afdeling met long- en hartziekten. Na het behalen van mijn diploma diabetesverpleegkundige heb ik in 2015 de opleiding hart- en vaatverpleegkundige afgerond en in augustus 2023 de opleiding leefstijlcoach.

Mijn zorgverlening

Mijn doel is om de mens achter de ziekte dusdanig educatie te geven dat deze persoon zelf de regie kan nemen over zijn leven met die aandoening erbij. Ongeacht het opleidingsniveau van het individu.

Mijn verwachtingen

Doordat ik kort op mijn pensioengerechtigde leeftijd zit wil ik zoveel mogelijk kennis delen. Hier profiteren zowel mijn collega’s als de mensen met diabetes van.

Mijn rol binnen het team

Graag zou ik diabetesverpleegkundigen met elkaar verbinden. Mijns inziens is delen van kennis beter dan zelf telkens opnieuw uitvinden. Ik zie het delen van kennis dan ook zeer breed. Zo wil ik bijvoorbeeld mijn collega’s in het veld helpen het dagelijkse werk wat overzichtelijker te maken door het samenvatten van alle nieuwe ontwikkelingen in een overzicht of klinische les. Dit doe en kan ik niet alleen en doe dit met nog 2 collega zorgdeskundigen met diabetesverpleegkundige achtergrond.

Trijntje Post - De Vries

Trijntje Post - De Vries

Wie ben ik

Van jongs af aan al geweten dat ik iets met de zorg wilde gaan doen. Na vele stages en opleidingen uiteindelijk terecht gekomen in de wereld van de diabeteszorg, waar ik inmiddels 10 jaar werkzaam in ben als diabetesverpleegkundige.

Mijn achtergrond

Na 6 jaar gewerkt te hebben als seniorverpleegkundige op de verpleegafdeling interne geneeskunde/nefrologie en endocrinologie van het Medisch Centrum Leeuwarden in 2014 de overstap gemaakt naar de diabetespoli. In 2016 de post-HBO diabetesverpleegkundige opleiding afgerond en tot juni 2024 met veel plezier gewerkt als diabetesverpleegkundige in het ziekenhuis.

Mijn zorgverlening

Energie krijg ik van het blijven nastreven van de optimale zorg, waarin de patiënt centraal staat. Wat heeft de patiënt nodig om zelfmanagement te blijven stimuleren en welke hulpmiddelen zijn hierbij nodig? Niet blijven denken in problemen, maar in oplossingen.

Mijn verwachtingen

Mijn verwachting is dat de diabeteszorg in rap tempo complexer en technischer gaat worden. Niet alleen qua behandelingen, therapieën en inzet hulpmiddelen, maar ook qua voorwaarden en vergoedingen die hierbij komen kijken. Daarnaast spelen vergrijzing en personeelstekorten natuurlijk ook een rol in de diabeteszorg. Als zorgverleners zullen we samen moeten gaan kijken hoe we bepaalde zorgprocessen kunnen waarborgen. Dat is een pittige, maar ook een erg leuke uitdaging!

Mijn rol binnen het team

Ik hoop een stukje praktijkervaring en medische kennis te kunnen delen met het team, zodat dit bijdraagt aan de kwaliteit van zorg en de samenwerking binnen en buiten de organisatie. Daarnaast hoop ik een netwerk op te kunnen bouwen binnen de diabeteswereld en hier een verbindende rol in te vervullen.

Ons Diabetes Kenniscentrum

Om zelf invloed uit te kunnen oefenen op het verloop van uw diabetes heeft u kennis over diabetes nodig. In het Diabetes Kenniscentrum vindt u uitgebreide en betrouwbare informatie over diabetes en onderwerpen die daarmee samenhangen.