Wendy Wanders

Mediq medewerker expert op zelfcontrole Al sinds 1997 werk ik als diabetesverpleegkundige in de tweede lijn.

Mijn achtergrond

Ik werkte 16 jaar als dialyseverpleegkundige toen ik een nieuwe uitdaging zocht. Ik wilde nog wel steeds iets met chronisch zieke mensen doen, omdat je daarbij de kans krijgt een langdurig contact met mensen op te bouwen en de mogelijkheid om hen intensief te begeleiden.

Mijn zorgverlening

Ik vind zelfredzaamheid heel erg belangrijk en vind het daarom mooi om mensen zo zelfstandig mogelijk te maken. Zodat ze optimaal hun autonomie behouden en de regie in eigen hand kunnen nemen. Daarnaast vind ik het erg leuk om de beschikbare technologische hulpmiddelen te gebruiken en ben ik groot voorstander van insulinepomptherapie, met of zonder sensor. Het is voor mij steeds een uitdaging om mensen hierbij te begeleiden en ik vind het heel bijzonder om te zien hoe men er soms mee omgaat. Ik probeer de nieuwe ontwikkelingen, die momenteel best hard gaan, zo goed mogelijk bij te houden om mensen te kunnen helpen.

Mijn verwachtingen

Ik denk en hoop dat diabetes steeds makkelijker wordt om mee te leven en dat het in de toekomst niet meer zo'n ballast geeft. Daar dragen de ontwikkelingen van de nieuwe glucosemeetsystemen zeker aan bij, mits de kosten hiervan betaalbaar worden.

Verder gaat de opkomende e-zorg er zeker voor zorgen dat mensen steeds meer zelfstandig hun diabetes kunnen managen. E-zorg zal in de toekomst een belangrijke rol vervullen in de educatie en het geven van informatie aan zowel patiënten als hulpverleners.

Mijn rol binnen het expert team

Binnen het expert team houd ik me vooral bezig met de zelfcontrole van mensen met diabetes.