Zo maakt wondconsulent Angelique tijd voor aandacht

Profielfoto van Angelique in grote hal
Testimonial Mediq Voorschrijfportaal

“Ik wil mijn werk zo efficiënt mogelijk doen, de patiënt staat centraal.”

Angelique werkt als Wondconsulent in het Dijklander ziekenhuis. Hier maakt ze al vijf jaar gebruik van het voorschrijfportaal van Mediq. “De patiënt staat altijd centraal in mijn werk en daarom vind ik het belangrijk om mijn werk zo efficiënt mogelijk te doen, zodat er zo veel mogelijk tijd overblijft voor de beste zorg voor de patiënt.” Lees hieronder de ervaring van Angelique. 

“Wat ik vooral prettig vind aan het voorschrijfportaal is dat alles direct bij de hand is. Zo kunnen we de bestelhistorie van de patiënt zien, wat thuiszorg gaat bestellen, informatie over de machtigingsperiode. Ook zie ik wat mijn collega's al voor acties hebben ondernomen. Het is dus een compleet digitaal patiëntendossier. Het overdragen van een patiënt verloopt soepel en het helpt mij om snel de juiste hulpmiddelen te vinden.”

“Een patiënt is geen nummer, een persoonlijke aanpak staat voor mij voorop”

“Een patiënt is geen nummer, een persoonlijke aanpak staat voor mij voorop. Het is daarbij van belang dat ik de juiste passende hulpmiddelen aan de patiënt kan voorschrijven. In het voorschrijfportaal kan ik vrijwel alles vinden wat ik nodig heb. Daarbij houden we wel altijd de keuzevrijheid in merk en type hulpmiddel dat de patiënt gaat gebruiken. Bovendien is het ook mogelijk dat andere zorgprofessionals bestellingen kunnen doen voor de patiënt. Deze voordelen geven mij ruimte om aandacht te hebben voor wat echt belangrijk is, mijn patiënt.”

“Het is belangrijk dat de patiënt de hulpmiddelen zo snel mogelijk in huis heeft”

“Ik vind het ontzettend belangrijk dat voor patiënten alles zo soepel mogelijk verloopt en dat ze de best mogelijke zorg krijgen. Het is belangrijk dat de patiënt de medische hulpmiddelen zo snel mogelijk in huis heeft. Met het voorschrijfportaal weet ik vrijwel zeker dat een bestelling die ik vandaag plaats, morgen in huis is en anders staat het duidelijk aangegeven door middel van gekleurde vrachtwagentjes. Met een Track & Trace-functie is het mogelijk om de bestelling te volgen. Zo is voor ons duidelijk wanneer de bestelling binnenkomt. Wel zo prettig.

Benieuwd hoe het voorschrijfportaal u kan ondersteunen?

Aandacht doet wat met je

Zorg verlenen begint met aandacht. Aandacht voor de mens achter de patiënt of collega. Maar tegenwoordig lijkt het alsof er alleen aandacht kan zijn als er tijd over is. De impact van aandacht is opmerkelijk. Het versnelt herstel. Vermindert klachten. Vergroot weerstand. Houdt scherp. Geeft rust. En maakt sterker. Aandacht doet meer dan we denken. Of je het nou geeft of ontvangt, aandacht maakt ons meer mens. Daarom doen wij alles voor meer aandacht in de zorg.