Zo maakt doktersassistente Monique tijd voor aandacht

trotse portretfoto van Monique
Huisartsenportaal

“Een compleet digitaal dossier: zo blijft er tijd over voor aandacht.” 

Sinds enkele maanden werkt doktersassistente Monique met het huisartsenportaal van Mediq. De praktijk waar Monique werkzaam is, was namelijk op zoek naar een nieuwe, betere manier van werken. “Met het huisartsenportaal heb ik toegang tot een overzichtelijke omgeving waar alle medische hulpmiddelen voor bijvoorbeeld diabetes-, continentie-, en wondzorg zijn samengebracht.”  

“Mijn collega’s in de omgeving raadden het huisartsenportaal aan om efficiënter te werk te gaan en vergoedingen inzichtelijker te maken. Daarnaast bevat deze omgeving een compleet digitaal dossier van patiënten, inclusief informatie over de machtigingsperiode en bestellingen. Zo blijft er tijd over voor aandacht voor de patiënten”.

“Meer tijd over voor aandacht aan de patiënten”

“In het huisartsenportaal gaan aanmeldingen van patiënten digitaal en er komt geen papierwerk meer bij kijken. We kunnen eenvoudig en snel aanvragen en bestellingen doen en hier vind ik de materialen die ik nodig heb. Het bespaart tijd, omdat ik dit tussen het reguliere werk door kan doen. Ook het werken met de korte intake is prettig omdat het veel tijd scheelt. Als doktersassistente kan ik, onder supervisie van de huisarts, de materialen voorschrijven. De formulieren in het huisartsenportaal voldoen aan de eisen van de zorgverzekeraar, zodat zowel onze praktijk als de patiënt geen omkijken meer hebben naar de declaratie. Je krijgt ook meer inzicht in de vergoedingen voor de patiënt. Dat is zowel prettig voor ons, als voor de patiënt.” 

“Ondanks de grote hoeveelheid aan producten is alles makkelijk terug te vinden”

"Het huisartsenportaal van Mediq biedt een groot assortiment materialen. Ondanks de grote hoeveelheid aan producten is alles makkelijk terug te vinden. Ik ben vooral blij met de mogelijkheid om een lijst met favorieten aan te maken, waardoor ik veelgebruikte materialen vrijwel direct kan terugvinden. De materialen kunnen we op de praktijk laten bezorgen, maar wat ik bovendien erg handig vind is de optie om het direct bij de thuiszorg of patiënt te laten bezorgen.” 

Benieuwd hoe het huisartsenportaal een meerwaarde kan leveren in uw praktijk?

Aandacht doet wat met je

Zorg verlenen begint met aandacht. Aandacht voor de mens achter de patiënt of collega. Maar tegenwoordig lijkt het alsof er alleen aandacht kan zijn als er tijd over is. De impact van aandacht is opmerkelijk. Het versnelt herstel. Vermindert klachten. Vergroot weerstand. Houdt scherp. Geeft rust. En maakt sterker. Aandacht doet meer dan we denken. Of je het nou geeft of ontvangt, aandacht maakt ons meer mens. Daarom doen wij alles voor meer aandacht in de zorg.