Mediq en Ceban bouwen samen aan de thuisbereidingen van de toekomst

handen schudden mediq en ceban
27 mei 2024
NIEUWS - Mediq en Ceban hebben een exclusief samenwerkingscontract van drie jaar afgesloten. Met deze samenwerking kan bereide intraveneuze medicatie extra snel en nog eenvoudiger door heel Nederland bij patiënten thuis worden geleverd en toegediend. Zorgprofessionals bestellen eenvoudig de te bereiden medicatie samen met het eventueel benodigde medisch hulpmiddel via één portaal.

Luijendijk: “Door samenwerking kan de patiënt er namelijk op vertrouwen dat hij de beste zorg thuis geleverd krijgt. Hij krijgt zijn medicatie in zijn vertrouwde omgeving toegediend. Ziekenhuizen, die vaak kampen met krapte qua personele capaciteit, worden hiermee ontlast. En zorgprofessionals kunnen eenvoudig de medicatie en het medisch hulpmiddel via één portaal bestellen, waarna de patiënt deze vervolgens in één levering thuisbezorgd krijgt.”

Ook verbeteren zij samen bestaande processen voor het leveren van op maat gemaakte bereidingen. "In een tijd van almaar toenemende druk op de gezondheidszorg bewerkstelligen we zo dat de patiënt de beste zorg ontvangt in zijn eigen vertrouwde omgeving," zegt Jeroen van der Hamsvoort, CEO van Ceban Pharmaceuticals. "In een tijd van schaarste aan sommige geneesmiddelen maken we gebruik van onze Europese schaalgrootte om beschikbaarheid zoveel als mogelijk te waarborgen. Ceban is GMP-compliant en voldoet daarmee aan alle strenge kwaliteitsnormen voor een bereidingsapotheek."