Arjen Linders aangesteld als CEO bij Mediq

Portretfoto Arjen Linders, man met bril en grijs haar
22 februari 2024
PERSBERICHT - Arjen Linders is per 1 maart 2024 aangesteld als de nieuwe Chief Executive Officer van Mediq. In deze functie heeft hij de algemene leiding over de organisatie die in 14 landen actief is. Hij zal zich in zijn nieuwe functie focussen op het efficiënt leveren van medische hulpmiddelen en innovatieve oplossingen aan huis, ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen in Europa. Linders neemt hiermee de taken over van Thomas Hinnerskov.

Arjen Linders zal zich in zijn nieuwe functie focussen op het efficiënt leveren van medische hulpmiddelen en innovatieve oplossingen aan huis, ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen in Europa. Linders neemt hiermee de taken over van Thomas Hinnerskov.

Over Arjen Linders

Linders trad in 2019 in dienst bij Mediq als Executive Vice President voor de Benelux. Samen met zijn team, zorgde hij ervoor dat Mediq de beste zorg kon leveren aan de vele mensen die dagelijks afhankelijk zijn van medische hulpmiddelen. Na zijn functie als Executive Vice President werd hij gevraagd om leiding te geven aan onze DACH-regio en in die rol speelde hij een belangrijke rol bij de overname en integratie van DiaExpert, evenals bij de verdere verbetering van de prestaties van Mediq in de DACH-regio. In de zomer van 2023 werd hij benoemd in zijn huidige rol als Chief Commercial Officer voor de organisatie.

Juiste expertise en waarden

Johan Sleebus, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Mediq: “Wij zijn ervan overtuigd dat Arjen de juiste persoon is om Mediq te leiden in deze fase. Hij heeft de juiste expertise en waarden om bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de zorg in Europa. We kijken ernaar uit om samen met hem de positie van Mediq verder te versterken om zo de beste zorg te kunnen blijven leveren.”

Arjen Linders: “Ik ben zeer vereerd om als CEO van Mediq aan de slag te gaan. Ik ken de organisatie al jaren en ben ervan overtuigd dat ik samen met de gepassioneerde en professionele collega’s mij kan inzetten om de juiste en meest efficiënte resultaten te leveren voor de Europese gezondheidszorg.

Marcia Luijendijk, Algemeen Directeur Mediq Benelux: ”Ik ben trots op de benoeming van Arjen. Al enige jaren werken we samen aan het efficiënt leveren van medische hulpmiddelen en innovatieve medische oplossingen aan huis, ziekenhuizen, verpleeghuizen en andere zorginstellingen. Met zijn team-gedreven aanpak en duidelijke prioriteitstelling kunnen we als organisatie verder groeien en de zorgsector helpen om de beste zorg te leveren."

Read in English