DiaCare & professionals

Diabetespatiënt ligt op bank en maakt gebruik van de DiaCare-app

DiaCare ondersteunt bij zwangerschapsdiabetes

Wat is DiaCare en hoe ondersteunt het u en uw patiënten met zwangerschapsdiabetes? DiaCare bestaat uit een online zorgportaal, de DiaCare-app met toegang tot een e-learning en een gekoppelde bloedglucosemeter. In de app kan de zwangere haar bloedglucosewaarden eenvoudig uploaden en overige informatie aanvullen die van belang zijn. Via het zorgportaal kunt u de meetwaarden en informatie direct bekijken en beoordelen.

De voordelen van DiaCare

  • Op afstand zicht op behandeling

  • Toegang tot alle relevante data

  • Inzicht in kennis van patiënten

  • Geschikt voor laaggeletterden

Op afstand zicht op de behandeling

Met het DiaCare-zorgprogramma voor zwangerschapsdiabetes heeft u voor al uw patiënten met zwangerschapsdiabetes één veilige toegang tot alle relevante data over glucoseregulatie, voeding en beweging die u nodig heeft voor de behandeling. Zo kunt u via het DiaCare-zorgportaal ook op afstand zicht houden op het verloop van de behandeling.

DiaCare-app geschikt voor iedereen

De app geeft de patiënt snel en eenvoudig inzicht: doormiddel van kleuren worden de waarden in een oogopslag helder gemaakt. De streefwaarden zijn individueel aan te passen. De kleuren grafiek is heel waardevol gebleken bij laaggeletterde patiënten.

E-learning zwangerschapsdiabetes voor uw patiënt

Voor de patiënt is er een e-learning zwangerschapsdiabetes beschikbaar. Deze e-learning biedt de patiënt alle informatie die u normaal gesproken in een (groeps)consult verstrekt. Of de informatie begrepen is, wordt gecontroleerd aan de hand van verwerkingsvragen waarvan u de resultaten terug kunt zien in uw zorgportaal. Waar nodig kunt u dan eenvoudig in een telefonisch- of beeldbelconsult extra uitleg geven.

Meld u nu aan voor het DiaCare zorgprogramma

Wilt u ook eenvoudig diabeteszorg op afstand bieden aan uw zwangere patiënt? Meld u via onderstaand formulier direct aan voor DiaCare.

Aanmelden DiaCare

Meld u via onderstaand formulier direct aan voor DiaCare, ons zorgprogramma vanuit Mediq. Binnen 2 werkdagen ontvangt u een reactie.

Velden met een * zijn verplicht, het formulier kan niet verzonden worden wanneer deze velden niet ingevuld zijn.

Om uw verzoek in behandeling te kunnen nemen vragen we uw contactgegevens. Mediq gebruikt deze gegevens voor relatiebeheer en om u te informeren over voor u relevante informatie van Mediq. Lees hierover meer in onze privacy statement.