DiaCare algemeen

Wat is Mediq DiaCare?

Mediq DiaCare is een zorgprogramma, bestaande uit een app, afspraakvoorbereiding, educatie en het zorgportaal. Het doel van DiaCare is meer kwaliteit van leven en betere gezondheidsuitkomsten. DiaCare is voor alle mensen met diabetes en professionals die de behandeling willen optimaliseren.

DiaCare app

Uw gemeten bloedglucosewaarden worden direct doorgestuurd naar de DiaCare app op uw smartphone. U kunt deze meting aanvullen door uw voeding, hoeveelheid toegediende insuline en beweging toe te voegen. Alle gegevens in de app worden automatisch gedeeld met uw diabetesbehandelaar.  

Afspraakvoorbereiding: goed voorbereid op uw afspraak

U kunt het consult bij uw diabetesbehandelaar goed voorbereiden met de afspraakvoorbereiding in de app. Een vragenlijst helpt u om de afspraak effectiever te maken.

Educatie: leer meer over diabetes

In de app vindt u educatiemodules die u meer inzicht geven in welke eetgewoonten en dagelijkse bezigheden het meest van invloed zijn op uw glucosewaarden. Uiteraard kunt u de educatiemodules zowel via uw pc, tablet of smartphone volgen.

Zorgportaal: uw behandelaar adviseert u beter

Via het zorgportaal heeft uw diabetesbehandelaar toegang tot informatie in de DiaCare app. Zo heeft u beide een betere afspraakvoorbereiding en is er meer tijd voor persoonlijke aandacht en advies. Als u goed in balans bent, kan in overleg met de behandelaar een controle bezoek zelfs worden vervangen door een telefonisch of e-health consult. 
Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over DiaCare? Kijk dan eens op de pagina met veelgestelde vragen. Hier vindt u antwoorden op vragen over bloedglucosemeters, het koppelen van de meter aan de app en over de meetwaarden.