wesense slimme sensor bij continentiezorg

WeSense™: draagbare sensortechnologie voor elk type incontinentiemateriaal

Met WeSense™ monitort u op afstand de verzadiging van het incontinentiemateriaal van uw bewoners. Tussentijdse controles zijn verleden tijd. Hiermee kunt u elke bewoner precies op het juiste moment verschonen. Wist u dat u de tijd die uw bewoners doorbrengen in (over)verzadigd incontinentiemateriaal met maar liefst 58% kunt verkorten? Ook ’s nachts hoeft u bewoners niet meer onnodig wakker te maken voor controle of verschoning. Zo vermindert u de kans op doorlekken, huidirritatie en incontinentieletsel en levert u een mooie bijdrage aan de kwaliteit van leven van uw bewoners.

Zo werkt WeSense™

Stap 1

De sensorstrip detecteert urineverlies.

Stap 2

De pod stuurt deze gegevens via wifi naar de app.

Stap 3

De app houdt alle gegevens van alle bewoners bij.

Stap 4

De app geeft met kleursignalen het verzadigingsniveau per bewoner.

Stap 5

De zorgverlener vervangt het incontinentiemateriaal en de sensorstrip.

In deze video ziet u hoe u WeSense™ gebruikt

wesense wanneer continentiemateriaal verwisselen in app
WeSense™:

Vertelt u wanneer het tijd is om incontinentiemateriaal te verwisselen

WeSense™ maakt gebruik van draagbare sensortechnologie die u kunt toepassen in elk merk en type incontinentiemateriaal. Het systeem bestaat uit drie onderdelen: een sensorstrip, een pod en een app. De zelfklevende sensorstrip wordt aan de binnenzijde van het incontinentiemateriaal geplakt en aangesloten op de WeSense™ pod. Dit is een klein, licht apparaatje dat aan het incontinentiemateriaal gedragen wordt en het urineverlies via wifi rapporteert aan de WeSense™ app. Met deze app ziet u in één oogopslag wat het verzadigingsniveau is van het incontinentiemateriaal en krijgt u een melding wanneer het tijd is om een bewoner te verschonen.

Mediq begeleidt u naar een zorgeloze overstap

 1. Uw wensen inventariseren
  We komen graag langs om een presentatie te geven over de mogelijkheden van WeSense™ en samen met u te bekijken hoe we ons zorgconcept het beste laten aansluiten op uw specifieke wensen en behoeften.
 2. Selectie en intake bewoners
  Na ondertekening van de proefovereenkomst, helpt Mediq u met de selectie en intake van geschikte bewoners en bij het verkrijgen van toestemming van de familie of mantelzorger(s).
 3. Implementatie en training medewerkers
  Mediq checkt of uw wifi-bereik voldoende is voor de proef, helpt bij de ingebruikname van de app en traint uw zorgmedewerkers in het aanbrengen en aansluiten van de WeSense™ sensorstrips en pods.
 4. Start ingebruikname en evaluatie
  Ook tijdens de proefperiode wordt u nauw begeleid door Mediq. Na zo’n 35 dagen evalueren we samen het gebruik en de resultaten van WeSense™, en beslist u of u ermee door wilt gaan.

Neem onze digitale continentiezorg op proef!

Mediq biedt u de mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken met onze nieuwe digitale dienstverlening. Ervaar zelf wat de voordelen zijn voor u en uw bewoners. We nodigen u graag uit om WeSense™ voor een periode van circa 35 dagen uit te proberen. Mediq begeleidt u hierbij in elke fase van het traject.

Meer informatie?

Wij helpen u graag verder. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Velden met een * zijn verplicht. U kunt het formulier alleen versturen als deze velden gevuld zijn.