Samen de regie over de beste continentiezorg

Alles voor uw praktijk bij continentiezorg

Mensen met ongewild urineverlies komen vaak als eerste bij de huisarts terecht. Soms worden ze daar doorverwezen naar een gespecialiseerde fysiotherapeut. En ook zorgverleners (van  thuiszorg) zijn veel betrokken bij het helpen van patiënten met incontinentieproblemen. Mediq wil alle eerstelijnszorgverleners hier zo goed mogelijk bij ondersteunen. We hebben daarvoor  hulpmiddelen, producten en een serie unieke services. Die maken het voor uw patiënten makkelijker om te leven met incontinentie.

dokter zit achter zijn pc in een bureaustoel te bellen

Snel en eenvoudig bestellen met speciaal portaal voor huisartsen

Het aanmelden van een patiënt kan bij ons op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via ons eigen voorschrijfsysteem speciaal voor huisartsen. Dankzij compacte productoverzichten en een slimme keuzehulp vindt u hier eenvoudig de juiste hulpmiddelen voor uw patiënt.


Alleen via ons voorschrijfportaal voor huisartsen kunt u ook gebruik maken van de Mediq absorberende intakeservice (B1). Daarnaast kunt u ook aanmelden via ZorgDomein. Wilt u weten hoe u hier patiënten bij ons kunt aanmelden? De handige wegwijzer helpt u hierbij.


Mediq Intakeservice

De Mediq Intakeservice helpt voorschrijvers snel op weg dankzij een verkorte intake (B1 Absorberende intakeservice). Hiermee hoeft u slechts drie vragen in ons voorschrijfsysteem te beantwoorden. Vervolgens neemt Mediq contact op met de patiënt om de intake verder af te ronden en het productadvies voor absorberend materiaal te verzorgen. Patiënten worden zo vlug en prettig geholpen en zorgverleners houden meer tijd en aandacht over om mensen te helpen en verzorgen.

Intakeservice voor de apotheek

Ook apotheken die met de incontinentiematerialen van Absorin werken bieden we extra ondersteuning bij de intake. Wij benaderen de patiënt om het juiste profiel en absorberende product te bepalen. Vervolgens levert de apotheek de materialen en declareert deze bij de zorgverzekeraar. Wilt u meer weten over onze services? Onze accountmanager vertelt u graag meer.

Startset acute katheterzorg

Startsets voor continentiezorg in uw praktijk

Met onze verschillende startsets kunt u uw patiënten snel op weg helpen. Zoals bijvoorbeeld onze startset acute katheterzorg als uw patiënt direct een katheter voor korte duur nodig heeft. Er zijn ook absorberende startpakketten beschikbaar met voorraad voor uw praktijk. Door de verschillende soorten absorberende materialen heeft u voor iedere patiënt het juiste materiaal in huis. Het op voorraad houden van de pakketten kan op verschillende manieren. We adviseren u hier graag over. Vraag de verschillende pakketten aan via ons aanvraagformulier.

3 dragers van entusia incontinentieondergoed
Entusia®

Stijlvol wasbaar incontinentieondergoed

Entusia® wasbaar incontinentieondergoed is geschikt voor mensen met incontinentie en met name bij huidaandoeningen rondom de geslachtsdelen. Dit product is exclusief verkrijgbaar bij Mediq. Entusia® is zelf aan te schaffen voor iedereen die baat heeft bij duurzaam wasbaar incontinentieondergoed. Mensen met anogenitale huidaandoeningen, zoals lichen sclerosus, in combinatie met incontinentie komen in veel gevallen voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking. U kunt het voorschrijven via ons voorschrijfportaal of ZorgDomein.

Mediq heeft contracten met alle zorgverzekeraars

In 2022 heeft Mediq overeenkomsten met alle zorgverzekeraars. Dit heeft als voordeel dat we de kosten van de materialen rechtstreeks bij de zorgverzekeraar kunnen declareren. Zorgprofessionals en patiënten hebben hier dus geen omkijken meer naar en dat maakt de keuze voor een medische speciaalzaak makkelijker. Er zijn een aantal uitzonderingen met betrekking tot selectiviteitspolissen.

In onze brochure Overzicht vergoedingen 2022 vindt u alle informatie, zoals bijvoorbeeld informatie over profielbepaling bij absorberend materiaal.

Advieslijn

Heeft u extra advies of hulp nodig? Neem dan contact op met onze Zorgadvieslijn voor de thuiszorg, 088 888 94 01. Huisartsen kunnen bellen met 088 888 94 05 en apotheken met 030 282 13 84. Hier krijgt u direct een ervaren medewerker aan de telefoon die u kan adviseren bij de juiste keuze van een medisch hulpmiddel voor uw patiënt.