Mediq Beeldzorg

Persoonlijke instructie en begeleiding op afstand

De uitbraak van het coronavirus heeft veel impact op de zorg aan patiënten. Digitale ondersteuning en zorg op afstand bieden in dit soort situaties een uitkomst om patiënten zo snel en goed mogelijk te helpen. Mediq introduceert daarom beeldzorg: ondersteuning bij zorg gerelateerde vragen op een mobiel, tablet of computer via een beveiligde beeldverbinding. Dit vermindert fysieke contactmomenten en is minder belastend voor de patiënt en voor de zorgverlener. En dat is in tijden van crisis, waarin we proberen het besmettingsrisico te beperken, een goede oplossing. Zo bieden we zorg op maat en passende ondersteuning bij zelfzorg. Persoonlijk, veilig en doeltreffend.

Beeldzorg
Mediq Beeldzorg

Directe zorg  in de thuissituatie

Deze extra contactmogelijkheid kan zorgen wegnemen bij patiënten en hun behandelaars. Vaak kan hun hulpvraag meteen opgelost worden of onder de aandacht van de medisch specialist of behandelaar gebracht worden. Zo voorkomen we dat mensen onnodig doorlopen met problemen of als er complicaties ontstaan.

  • Continuering van kwalitatieve zorg

  • Minder ziekenhuisbezoek

  • Monitoring in de thuissituatie

Meer informatie?

Beeldzorg is een digitale oplossing die eenvoudig te gebruiken is door zowel patiënt als zorgverlener, vanaf ieder apparaat. Voorafgaand aan de eerste afspraak ontvangen patiënten alle benodigde instructies per mail waarna ze direct een veilig en privé videogesprek kunnen voeren. Mediq Beeldzorg kan worden aangevraagd door Zorgprofessionals uit het ziekenhuis of in de thuiszorg. Wilt u meer weten over Mediq Beeldzorg of overweegt u om deze vorm van e-health te gaan inzetten voor uw patiënt? Neem dan contact op met uw Mediq accountmanager of stuur een mail naar beeldzorgwis@mediq.com.