Patiënten stap voor stap leren darmspoelen

Als u uw patiënt darmspoelen adviseert, is het belangrijk om het meest passende darmspoelsysteem te kiezen. In ons uitgebreide assortiment van verschillende fabrikanten is altijd een optimale oplossing beschikbaar. Hiervoor kunt u ook het overzichtsboekje met darmspoelhulpmiddelen raadplegen. Daarnaast verzorgen we bij uw patiënt thuis de Mediq Darmspoelservice. Deze biedt u en uw patiënt uitgebreide ondersteuning in een veilige en vertrouwde omgeving. Thuis is immers alles anders. Deze service is opgebouwd in drie stappen en wordt afgestemd op uw behoefte. Zo zorgen we samen voor een instructie op maat.

Darmspoelen in de thuissituatie

1. Instructie darmspoelen in de thuissituatie

Een verpleegkundige van de Mediq Darmspoelservice legt uit waar het darmspoelsysteem uit bestaat en hoe het werkt. Via een mondelinge instructie leert uw patiënt vervolgens zelf om te gaan met het darmspoelsysteem en de behandeling uit te voeren.

2. Telefonische nazorg

Na de instructie plannen we met uw patiënt een belmoment. Dit om na te gaan hoe het met de zelfredzaamheid gaat en om vragen te beantwoorden. Naar behoefte plannen we extra belmomenten: we bellen maximaal vier keer na in een periode van zes maanden. Bij problemen kan uw patiënt ook altijd zelf contact met Mediq opnemen.

3. Terugkoppeling

Mediq houdt u op de hoogte van de voortgang van het darmspoelen door uw patiënt. Dit doen wij zo vaak als dit nodig is. Altijd minimaal twee keer: na de eerste instructie en als de telefonische nazorg is afgerond. Als opvolging door u wenselijk is, verwijzen we uw patiënt altijd naar u door.

Mediq  Voorschrijfsysteem

Voorschrijven voor patiënt

Artikelen voor uw patiënt schrijft u eenvoudig voor via ons voorschrijfsysteem. U kunt inloggen met uw Mediq-account. In het voorschrijfsysteem kunt u makkelijk zoeken naar een product, de ingangsdatum van een machtiging bepalen en machtigingen op elkaar laten aansluiten. 

  • Snel en gebruiksvriendelijk

  • Handig alle activiteiten bij uw patiënt volgen

  • Altijd inzicht in beschikbare voorraad en het verwachte levermoment

Patiënt aanmelden: alles in één keer goed geregeld

  • Bij de aanmelding geeft u aan welk type bezoek u wenst. U kunt kiezen voor alleen systeemuitleg of voor onze speciale darmspoelservice met nazorg en terugkoppeling.
  • Via het voorschrijfsysteem kunt u ook de spoelservice door een fabrikant* aanvragen.
  • Vraag het bezoek aan door het artikelnummer voor bezoek te selecteren.
  • Bestel direct de nodige aanvullende hulpmiddelen.
  • Na aanmelding nemen we binnen twee werkdagen contact op met de patiënt om de bezoekdatum af te spreken.

    * Laat u de instructie via de fabrikant uitvoeren? Die volgt een eigen instructieprogramma, ook voor de nazorg en terugkoppeling aan u. Mediq stuurt uw uitvoeringsverzoek beveiligd door aan de fabrikant en vraagt daarvoor eerst telefonisch toestemming aan uw patiënt. 

Geen toegang tot het voorschrijfsysteem?

U kunt online een account aanvragen. Tijdens kantoortijden kunt u ook altijd bellen met onze Zorgadvieslijn. 

Kennis maken en kennis delen

Onze gespecialiseerde verpleegkundigen werken volgens landelijke richtlijnen, normen en protocollen. Zij dragen kennis over aan mantelzorgers en zorginstellingen, ook voor darmspoelen. We hebben ook een e-learningmodule voor irrigeren. Vraag hiernaar bij uw accountmanager of bel de Zorgadvieslijn.

• Stoma spoelen 
ZORGADVIESLIJN STOMAZORG: 088 888 9402 

• Rectaal spoelen 
ZORGADVIESLIJN CONTINENTIEZORG: 088 888 9401