Mediq en Stichting Met je hart samen sterk tegen eenzaamheid 

Oudere mevrouw lachend in haar stoel en vrijwilliger

Éen tegen eenzaamheid: op bezoek bij Marry

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van onze partner Stichting Met je hart worden ouderen thuis verrast met een cadeautje en een praatje. Medewerkers van Mediq bieden namens de stichting een helpende hand. We liepen mee met Jaimy, vaste vrijwilliger bij de stichting en medewerker bij Mediq. 

Marry is 85 jaar en woont zelfstandig, ondanks dat zij niet meer zo mobiel is. Ze is gek op puzzelen en kletsen. Op Marry’s gezicht verschijnt dan ook een grote lach als ze het doosje opent waar een kletskoek inzit. “Omdat we zo graag kletsen” licht Jaimy vriendelijk toe.

Een echte match

“Het is altijd gezellig met Jaimy” vertelt Marry. Ze kennen elkaar via Stichting met je hart in Woerden. Een stichting die waardevolle terugkerende ontmoetingen organiseert voor kwetsbare ouderen. Jaimy: “Een kennis van mij ging als ‘maatje’ regelmatig bij haar langs. Helaas is hij verhuisd naar Amsterdam. Dus toen hij vroeg of ik een keer langs wilde gaan bij Marry, was ik daar zeker voor in.” De rest is geschiedenis. Het bleek een echte match en Marry heeft inmiddels al diverse keren deelgenomen aan verschillende Met-je-hart-ontmoetingen.

Waardevolle ontmoetingen

Marry is gebonden aan een rolstoel. Vrienden van haar leeftijd zijn soms niet meer vitaal of zijn komen te overlijden. Haar familie bezoekt haar met enige regelmaat, maar niet zo vaak als zij zou willen. Dit vindt zij jammer, want Marry is gewoon graag onder de mensen. “Anders zit je ook maar alleen thuis” vertelt ze. “Ik geniet er zo van als ik met behulp van initiatieven erop uit kan. Door Stichting Met je hart, maar ook met de Zonnebloem en de Ouderenbond.” Het is dan ook Marry’s ultieme tip aan ouderen die zich weleens eenzaam voelen: “Nieuwe contacten komen niet vanzelf. Trek erop uit, en sluit aan bij initiatieven!”

Er zijn voor een ander is het mooiste wat er is

De actie van Stichting Met je hart staat niet op zichzelf. Mediq en Met je hart werken samen. Onze klantenservicemedewerkers en verpleegkundigen spreken regelmatig ouderen met een chronische ziekte die sociaal geïsoleerd zijn en hier merkbaar onder lijden. Stichting Met je hart benadert deze ouderen proactief. Zo zijn wij één tegen eenzaamheid.