Zorgzoeker

Een zorgzoeker is een online hulpmiddel waarmee u snel een geschikte zorgverlener vindt, bijvoorbeeld een zorgverlener voor medische hulpmiddelen. Mediq is een leverancier van medische hulpmiddelen die met alle zorgverzekeraars in Nederland contracten heeft. Dat maakt ons tot een gecontracteerde zorgaanbieder. Stap daarom over naar Mediq als u op zoek bent naar een zorgverlener voor medische hulpmiddelen. Wij bezorgen uw medische hulpmiddelen netjes bij u thuis én regelen de declaratie met uw zorgverzekeraar. U hoeft nergens meer aan te denken.


Wat is een zorgzoeker?

Een zorgzoeker is een online tool die u op de website van de meeste zorgverzekeraars vindt. De VGZ zorgzoeker laat u bijvoorbeeld zien met welke zorgverleners de verzekeraar een contract heeft. De VGZ zorgzoeker is eenvoudig in gebruik. U vult bijvoorbeeld in dat u op zoek bent naar een ziekenhuis in Amsterdam of een leverancier voor uw medische hulpmiddelen. Door uw postcode in te vullen, krijgt u direct het aanbod van geschikte zorgverleners in uw eigen regio te zien.


Zorgverleners zoeken met een zorgzoeker

Een zorgzoeker helpt u met uw keuze voor een zorgaanbieder. U kunt eenvoudig zorgverleners met elkaar vergelijken. Daarbij houdt u onder meer rekening met de kwaliteit, maar bijvoorbeeld ook met de afstand. De inhoud van het contract speelt eveneens een rol bij de vergelijking. Verder is het mogelijk om naar de waarderingen te kijken. Zo ontdekt u hoe anderen de zorg van de zorgverlener hebben ervaren.


Tips om een goede zorgverlener te kiezen

U kunt bij Mediq voor al uw medische hulpmiddelen terecht. Wij zijn een gecontracteerde zorgaanbieder. Het maakt niet uit of u bij het Zilveren Kruis, FBTO, VGZ of andere verzekeraar een zorgverzekering heeft. Zolang uw medische hulpmiddelen binnen de reikwijdte van uw verzekering vallen, worden uw hulpmiddelen vergoed. Mediq heeft een landelijk netwerk. Overal in Nederland bezorgen wij uw medische hulpmiddelen netjes bij u thuis. Uw zorgspecialist schrijft het hulpmiddel voor en u plaatst de bestelling. Wilt u klant worden bij Mediq? Vul het aanmeldformulier op mediq.nl. Wij nemen dan contact met u op voor de bestelprocedure.