Feestelijke recepten

Winters appel-kaneelwater
Voedingsadvies: drink voldoende

Winters kaneelwater

Ingrediënten:

1 gekookt stoofpeertje

2 kaneelstokjes

1 rode appel

Bereiding: 

Vul een kan met 1 liter water. Spoel de appel af onder de kraan en snijd deze en de peer in plakjes. Voeg deze samen met het kaneelstokje toe aan het water.
Laat minimaal een uur staan.

 

Dessert Charlotte Russe
Lekker genieten

Kerstpudding Charlotte Russe

Een Charlotte Russe is een koud nagerecht bestaande uit bavarois (lichte pudding) van room en vruchtjes bedekt met lange vingers. 

Ingrediënten voor de pudding:

  • 500 ml halfvolle melk
  • 300 ml slagroom, geklopt
  • 75 gram suiker
  • 5 eidooiers
  • 6 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
  • 20 lange vingers
  • 2 vanillestokjes (het merg)

Ingrediënten garnering:

  • 200 ml slagroom geklopt in een spuitzak
  • Fruit in partjes ter garnering (eigen keuze)

Materiaal:

  • Spuitzak
  • Puddingvorm
 

Bereiding:

  1. Kook de melk met het merg van de 2 vanillestokjes gedurende 10 minuten op laag vuur onder continu roeren.
  2. Klop de eidooiers met de suiker schuimig en schenk de melk hier al roerend op.
  3. Verwarm het geheel op laag vuur (blijf roeren) en voeg de gelatine toe.
  4. Laat afkoelen en spatel dan de geklopte slagroom erdoorheen.
  5. Zet de pudding gedurende minimaal 4 uur in de koeling.
  6. Haal de pudding uit de vorm.
  7. Plaats de lange vingers met een toefje slagroom tegen de zijkant van de pudding.
  8. Garneer met slagroom en fruit.
  9. Eet smakelijk!