Wat zijn dieetpreparaten?

Dieetpreparaten zijn medische voedingsmiddelen

Dieetpreparaten worden gebruikt door mensen met een voedselallergie of stofwisselingsziekte. Bij ons kunt u ook terecht voor medische zuigelingenvoeding en modules voor patiënten met stofwisselingsziekten.  Wij hebben een breed assortiment van eiwitbeperkte producten. 

Zuigelingenvoeding

Medische voeding voor zuigelingen wordt voorgeschreven door een arts of diëtist. Bijvoorbeeld als uw baby last heeft van allergieën, ondervoeding, stofwisselingsproblemen of een slechte vertering en opname van voedingsstoffen. 

Medische voeding als ondersteuning bij stofwisselingsziekten

Bij mensen met een stofwisselingsziekte is de stofwisseling verstoord. Dit komt doordat er een specifiek enzym in de cellen van het lichaam ontbreekt. Pasgeboren baby’s krijgen een hielprik zodat het bloed kan worden getest op stofwisselingsziekten, zoals phenylketonurie (PKU). Er zijn ongeveer 600 verschillende stofwisselingsziekten. Voor ongeveer een derde hiervan is een behandeling bekend.  

Modules om voeding te verrijken

Modules zijn aanvullende dieetpreparaten om voeding te verrijken. Dit kan bijvoorbeeld met een bepaalde voedingsstof, zoals een vetmodule of een eiwitmodule. Daarnaast zijn er modules waar verschillende voedingsstoffen in zitten. Bijvoorbeeld een module die zowel koolhydraten als vetten bevat. Wij leveren modules in poedervorm en in vloeibare vorm. 

Onze gespecialiseerde diëtisten ondersteunen u graag

Wij geven u graag tips, recepten en uitleg over de dieetpreparaten die wij leveren. Bijvoorbeeld advies over smaken. Samen zorgen we ervoor dat u het beste uit uw therapie haalt. Hieronder delen wij alvast een aantal handige recepten voor wanneer u een PKU- of GSD-dieet volgt.

Recepten PKU-dieet

Volgt u een PKU-dieet? We hebben een aantal lekkere recepten voor u op een rij gezet.  

Recepten GSD-dieet

Volgt u een GSD-dieet? U kunt hier het kookboek GSD-dieet downloaden. Met daarin handige recepten voor maaltijden, maar ook gebak, koekjes, drinken en snacks voor speciale momenten.

Heeft u medische voeding nodig?

  • Uw arts of diëtist kan dieetvoeding voorschrijven via Mediq.
  • De arts of diëtist houdt het verloop van uw voedingstherapie in de gaten en kan bijsturen als dat nodig is.  
  • Uw medische voeding wordt bij u thuis bezorgd.
  • Wij regelen de vergoeding met uw zorgverzekering en alle administratieve zaken.