Feestdagen advies

Familie aan het kerstdiner
Voedingsadvies

Lekker eten en drinken tijdens de feestdagen

De wintermaanden en genieten, ze horen bij elkaar. Ook wanneer u last heeft van incontinentie hoeft u in principe echt geen streng dieet te volgen. Wel is het verstandig om wat meer op te letten en de juiste keuzes te maken.

Eet en drink gevarieerd en gezond

Door een gevarieerd en gezond eet- en drinkpatroon aan te houden krijgt u alle benodigde voedingstoffen binnen. Daarnaast zorgt een gezond voedingspatroon voor:
  • Het behouden (of bereiken) van een gezond gewicht.
  • Voldoende energie en ‘lekker in je vel’ zitten.
  • Bijdragen aan een gezonde darmflora (microbioom). Dit draagt op zijn beurt bij aan een goede weerstand.

Tips

Gedurende de feestdagen is het fijn om te eten en drinken waarmee u bekend bent en waarvan u weet dat dit geen klachten bij u veroorzaakt. Daarbij zijn de volgende algemene tips van toepassing:
  • Drink voldoende, maar spreid dit over de dag. Pas op met cafeïnevrije dranken, vruchtensappen en dranken die koolzuur bevatten (zoals frisdrank en bruisend water). 
  • Beweeg voldoende, ook op de feestdagen zelf. Even de benen strekken is gezond. Dat geldt natuurlijk ook voor mensen die geen last hebben van incontinentie.
  • Pas op met sterk gekruid eten, tenzij u hieraan gewend bent.
Wanneer u bovenstaande tips in acht neemt - en u de noodzakelijke materialen in huis heeft - hoeft niets een feestelijke winterperiode in de weg te staan. Geniet ervan!
 

Patient bestelt incontinentiemateriaal thuis vanaf de bank

Pien helpt je verder!

Pien is er speciaal om u te helpen met alledaagse vragen over incontinentie. Juist als er even geen verpleegkundige of arts in de buurt is, kunt u met al uw vragen bij Pien terecht. Met instructievideo's, tips en antwoorden op uw vragen helpt zij u verder!