Snel aan de slag met darmspoelen

Mediq Darmspoelservice

Met uw behandelaar kijkt u of u in aanmerking komt voor darmspoelen. Ook bespreekt u hoe en via welk deel van de darm u dit doet. Hiervoor heeft u een handspoelset of automatische spoelpomp nodig met toebehoren: een conus of rectaalkatheter. Uw behandelaar adviseert u hierin. Elke darmspoeling vraagt om 20 tot 60 minuten van uw tijd. De eerste drie maanden is extra tijd nodig om een routine te vinden en u comfortabel met de behandeling te gaan voelen. Deze tijdsinvestering doet u niet voor niets. Uw zelfvertrouwen neemt toe en u krijgt meer sociale vrijheid om te doen waar u zin in heeft. 

Gelukkig hoeft u het niet alleen te doen. De Mediq Darmspoelservice is er speciaal om u te ondersteunen. Stap voor stap nemen we u mee naar zelfstandig darmspoelen. Ook adviseren we u over het juiste gebruik van de medische hulpmiddelen, geven u tips en adviezen en staan we altijd klaar om uw (product)vragen te beantwoorden.

Darmspoelen in de thuissituatie

Darmspoelinstructie in de thuissituatie

In overleg met uw behandelaar komt een gespecialiseerde verpleegkundige van Mediq bij u langs. In uw eigen vertrouwde omgeving legt hij of zij u alles uit over het darmspoelsysteem en het spoelen van de dikke darm. Zo kunt u direct zelf aan de slag om te leren darmspoelen. 

Telefonische nazorg

Meteen na de instructie plannen we samen een belmoment in. Zo houden wij vinger aan de pols en krijgt u antwoord op al uw vragen. Als u dit fijn vindt, plannen we extra belmomenten in en bellen wij u in zes maanden maximaal vier keer na.

Ondersteuning via onze klantenservice

Heeft u vragen of wilt u hulpmiddelen bestellen? Ga hier naar Mijn Mediq of neem contact met onze Klantenservice op. We helpen u graag verder.