Diabetes mag je vrijheid niet beperken

Geerdien, productmanager diabetes bij Mediq, vertelt hoe je met DiaCare je diabetes beter onder controle kunt krijgen
Zorgoplossing 2

Alles kunnen doen wat iemand zonder diabetes ook doet

Diabetes vraagt om veel discipline. Alles wat je eet, doet en zelfs voelt heeft een effect op je bloedglucosewaarden. Daarom ben je continu bezig met het goed bijhouden en interpreteren van de glucosewaarden in je bloed. Je bent er 24 uur per dag, 365 dagen per jaar mee bezig. Het is belangrijk je diabetes goed onder controle te hebben. Alleen zo kun je pieken en dalen en de complicaties die bij diabetes horen voorkomen. – Geerdien Hosper-Prinsen, productmanager diabetes

DIRECT CONTACT MET JE ARTS VIA DE DIACARE APP

Om te zorgen dat mensen meer inzicht krijgen in hun diabetes, ontwikkelden we samen met ziekenhuizen en patiënten het zorgprogramma DiaCare. DiaCare bestaat uit een app, die wordt gekoppeld aan een bluetooth-glucosemeter. De glucosemeter stuurt je waarden meteen door naar de app, zodat jij en je behandelaar altijd inzicht hebben in je actuele waardes. De app maakt patronen zichtbaar en geeft tips. Ook biedt de app e-learnings om je kennis over je diabetes, eten, sporten en meer op te frissen. En kunnen jij en je behandelaar je volgende afspraak alvast voorbereiden, door middel van een vragenlijst in de app. Omdat zorgprofessionals nu ook op afstand kunnen coachen, hoef je ook minder vaak naar het ziekenhuis.

Met DiaCare krijgen mensen meer inzicht in hun diabetes, zodat ze daar beter op kunnen anticiperen. Gaat alles goed en zijn er geen bijzonderheden, dan kan besloten worden om het consult te laten vervallen of te vervangen door een telefonisch consult.

MEER MENS

Als je meer inzicht krijgt in wat er in je lijf gebeurt, ga je je diabetes beter begrijpen. Als je ziet dat bijvoorbeeld sporten of pizza eten zorgt voor pieken of dalen in je waardes, kun je met een verpleegkundige bespreken hoe je dat het beste oplost. Er is begeleiding op het moment dat het nodig is, waardoor je minder afhankelijk bent. En je creëert meer ruimte om je leven in te richten zoals je zelf wil, omdat je weet hoe je die pieken en dalen voorkomt. En als je je beter voelt, voel je je meer mens.

“Het doel is dat mensen zo min mogelijk pieken en dalen hebben, zodat ze makkelijk mogelijk kunnen leven. En alles kunnen doen wat iemand zonder diabetes ook doet. Dat is het belangrijkste.” – Geerdien

Er zijn voor een ander is het mooiste dat er is

Toch kun je soms niet de aandacht geven die iemand verdient, door bijvoorbeeld tijdgebrek. Of door iemands schaamte of angst. Daarom zoeken we samen naar kansen en oplossingen om klanten zich minder patiënt te laten voelen. En meer mens.